Hyppää sisältöön

Glen Kamaran joukkuekaverilla karmaiseva rooli rangaistuspotkukilpailussa – suomalaisella oli mahdollisuus ratkaista Eurooppa-liigan finaali

Saksalainen Eintracht Frankfurt juhlii Eurooppa-liigan voittoa. Frankfurt voitti Glen Kamaran edustaman Rangersin rangaistuspotkukilpailussa. Kamara otettiin vaihtoon ennen jatko-ottelun alkua.

Eintracht Frankfurtin Sebastian Rode (vas.) ja Rangersin Glen Kamara Eurooppa-liigan finaalissa. Kuva: IMAGO/Eibner/ All Over Press

Eintracht Frankfurt voitti Glen Kamaran edustaman Rangersin jalkapallon Eurooppa-liigan finaalissa rangaistuspotkukisassa. Kamara oli Rangersin avauksessa, mutta hänet otettiin vaihtoon ennen jatko-ottelun alkua.

Tasainen ottelu oli varsinaisen peliajan jälkeen 1–1, joten ratkaisua haettiin jatko-ottelusta. Taistelu venyi rangaistuspotkukilpailuun, jossa sankariksi nousi Eintracht Frankfurtin maalivahti Kevin Trapp.

Trapp torjui jalallaan Rangersin Aaron Ramseyn keskelle suuntautuneen yrityksen. Ramsey oli Rangersin neljäs laukoja. Kun kaikki muut laukojat onnistuivat, Frankfurt vei rangaistuspotkukilpailun 5–4.

Ramsey vaihdettiin kentälle vasta jatko-ottelun päätteeksi vähän ennen rangaistuspotkukilpailua.

Tähän finaali ratkeaa. Eintracht Frankfurtin Kevin Trapp torjuu Aaron Ramseyn rangaistuspotkun. Kuva: EPA-EFE/All Over Press

Suomen maajoukkueen keskikenttäpelaaja Kamara oli kuudes suomalainen, joka pelaa miesten merkittävän eurokilpailun finaalissa. Kamara ei onnistunut nousemaan voittajien (Jari Litmanen, Sami Hyypiä, Jari Rantanen ja Petri Tiainen) joukkoon.

Kamaralla oli aivan varsinaisen peliajan loppuhetkillä mahdollisuus ratkaista ottelu, kun hän pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä. Frankfurtin puolustus onnistui blokkaamaan Kamaran laukauksen.

Ottelun pelitilannemaalit nähtiin toisella puoliajalla. Joe Aribo vei Rangersin johtoon 56 peliminuutin jälkeen, kun Frankfurt-puolustus hölmöili pallon hänelle puolittaiseen läpiajoon.

Tasoitus nähtiin 69 peliminuutin jälkeen, kun Filip Kosticin tarkka keskitys aivan vasemman sivurajan tuntumasta löysi Rafael Borren rangaistusalueelta. Borre viimeisteli varmasti ja tasoitti ottelun.

Eurooppa-liigan voitto oli Eintracht Frankfurtille ensimmäinen merkittävä eurokilpailun voitto yli 40 vuoteen. Joukkue voitti Eurooppa-liigan edeltäjän Uefa-cupin kaudella 1979–80.

Tappio otti koville Rangers-leirissä

Tappio kirveli luonnollisesti Rangers-leirissä. Joukkueen kapteeni James Tavernier kiitteli kuitenkin omiaan suorituksesta.

– Olen murtunut, mutta ylpeä joka ikisestä pelaajasta, seurasta ja kannattajistamme. Halusimme tehdä kaikki ylpeiksi, mutta emme onnistuneet siinä. Rangaistuspotkukilpailun häviäminen sattuu, Tavernier myönsi BBC:lle. (siirryt toiseen palveluun)

– Olemme kuitenkin yhteenhitsautunut ryhmä. Me toivumme tästä, sillä meillä on jättimäinen peli edessä viikonloppuna, kapteeni jatkoi.

Rangers kohtaa jo lauantaina Skotlannin cupin loppuottelussa Heartsin.

Päävalmentaja Giovanni van Bronckhorst oli samoilla linjoilla.

– Rangaistuspotkukilpailu on arpapeliä ja me emme tänään olleet onnekkaalla puolella. En voi valittaa omieni suorituksesta. Meidän on vain mentävä eteenpäin. Se ei ole helppoa, sillä olemme rikki ja pettyneitä. Meillä on iso ottelu lauantaina, Rangers-luotsi kommentoi.

Juttua muokattu 19.5. kello 10.31: Lisätty kommentteja.

Lue myös:

.
.