Hyppää sisältöön

Tämä maali puhutti Leijonien ottelussa Ruotsia vastaan – suomalaispuolustaja paljasti, mitä 15 sekuntia aikaisemmin tapahtui

Sami Vatasen ja Mikko Lehtosen yhteistyömaali syntyi ennen aloitusta sovitusta kuviosta.

Sami Vatanen vastasi Leijonien toisesta maalista. Kuva: Tomi Hänninen

Sami Vatanen siirsi toisessa erässä Suomen Ruotsia vastaan 2–1-johtoon toisen puolustajan, Mikko Lehtosen upeasta poikittaissyötöstä.

Tilanne puhutti, sillä harvoin kaksi puolustajaa heiluvat hyökkäyksen kärkenä ratkaisemassa otteluita. Tällä kertaa niin kuitenkin kävi.

Idea maaliin johtaneesta kuviosta syntyi pelaajien kesken jäällä.

– Kymmenen tai viisitoista sekuntia ennen se sovittiin. Sami jäi hyvin auki takatolpalle, Lehtonen paljasti.

Lehtonen oli tasoittanut jääkiekkopelin 1–1:een pari minuuttia aiemmin, kun hänen laukauksensa pysähtyi ensin Ruotsin maalivahdin Magnus Hellbergin suojuksiin, mutta lirui sitten tämän jalkojen välistä maaliin.

– Vähän huonosta asennosta ammuin. Ei se ollut täydellinen laukaus, mutta ei sen täydellinen tarvitse ollakaan, jos se menee sisään, Lehtonen sanoi.

Vatanen kertoi, että maaliin johtanutta kuviota ehdittiin yrittää jo pari kertaa ennen kuin se onnistui.

– Aika pitkä aika on siitä, kun olen ylipäätään maalin tehnyt maajoukkueessa. Vielä hienompaa oli, kun se syntyi pakki-pakki-syötöstä, Vatanen sanoi.

Puolustajien onnistuminen oli laiha lohtu, sillä Leijonat hävisi ottelun voittomaalikisan jälkeen 2–3.

Vatasen mielestä Suomi onnistui toisessa ja kolmannessa erässä pelaamaan haluamallaan tavalla kiekon kanssa, mutta jääneen avauserässä jälkeen.

– Tiukkaa vääntöä tämä oli, ei paljon ollut maalipaikkoja. Ruotsia vastaan on aina pieni extralataus, Vatanen sanoi.

Voittolaukauskisassa Sakari Manninen, Sami Vatanen, Hannes Björninen, Mikael Granlund ja Toni Rajala yrittivät turhaan ohittaa Ruotsin maalivahtia Magnus Hellbergiä. Viimeisenä yrittänyt Rajala kääntyi selin maalivahtia kohti juuri ennen laukaustaan, mutta sekään ei auttanut.

– Se on sellainen, mitä olen aiemminkin yrittänyt. Kyllä se on noita meidän molareita vastaan onnistunut. Keksitään uusia, jos vielä pääsee yrittämään, Rajala kertasi.

Rajalan mielestä Suomi paransi otettaan heikosti sujuneen avauserän jälkeen.

– Tappio harmittaa tietenkin. Meillä oli pelissä hyviä juttuja, mutta vähän jäi piippuun. Olisi pitänyt pystyä parempaan. Meidän olisi vielä enemmän pitänyt saada kiekkoa heidän pakkiensa taakse, Rajala analysoi.

Lue myös:

.
.