Hyppää sisältöön

Kanada-maljasta paljastui MM-kisojen isäntäkaupungissa hämmentävä yksityiskohta – "Taidan olla viimeinen tuulimylly, joka taistelee tätä vastaan"

Tällä kertaa MM-torikokouksessa vietetään välipäivää ja vieraillaan Suomen jääkiekkomuseossa. Kuuntele joka päivä MM-kisojen aikana ilmestyvän audiosarjan seitsemäs jakso tästä jutusta.

Asiantuntija Ismo Lehkonen ja toimittaja Jussi Paasi ovat MM-torikokouksen vakioäänet. Tämän päivän jaksossa Paasin vieraana on Kimmo Leinonen. Kuva: Tomi Hänninen, Grafiikka: Aleksi Hyvönen / Yle

Kimmo Leinonen oli mukana ideoimassa 70-luvulla jääkiekkomuseota Tampereelle. Museo avattiin lopulta Hakametsän jäähallissa vuonna 1979. Nykyisin se sijaitsee Tampereen Vapriikissa.

Museosta löytyy suomalaisen jääkiekon aarteita lajin alkuhämärästä tähän päivään. Siellä on tietysti myös Kanada-malja, SM-liigan voittajajoukkueelle ojennettava palkinto.

MM-torikokouksessa pitkän linjan kiekkovaikuttaja Leinonen järjestää opaskierroksen jääkiekkomuseossa. Hän kertoo yhä taistelevansa SM-liigan kiertopalkinnon oikean nimen puolesta. Leinosen mielestä se kirjoitetaan – ja myös lausutaan – yhä useimmiten väärin.

– Tämä on asia, joka on sydäntäni lähellä. Taidan olla viimeinen tuulimylly, joka taistelee tätä vastaan, Leinonen kertoo.

MM-torikokouksen Tampere-aiheisessa minihaastattelussa vieraana on Leijonien joukkueenjohtaja Mika Kortelainen.

Kuuntele Jussi Paasin toimittaman audiosarjan tuorein jakso alta.

Kuuntele MM-torikokous

Kuuntele aiemmat jaksot:

.
.