Hyppää sisältöön

Anni Vuohijoen tapauksen tutkinta lopetettiin

Suomen Urheilun eettinen keskus lopetti tutkinnan, koska tapauksessa ei ole asianomistajia. Tapaus ei siis etene kurinpitolautakunnan käsittelyyn.

Anni Vuohijoki oli kohun keskellä huhtikuun alussa. Kuva: Yle/Sebastian Backman

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK kertoo lopettaneensa tutkinnan koskien painonnostaja Anni Vuohijoen epäiltyä vakavaa eettistä rikkomusta Pekingin talviolympialaisissa. SUEK päätti tutkinnan siksi, ettei tapauksessa ole asianomistajia. Tapaus ei myöskään etene kurinpitolautakunnan käsittelyyn.

– Saamiimme tutkintapyyntöihin oli vahvat perusteet. Saimme tutkinnan aikana selvitettyä tapahtumien kulun riittävällä tarkkuudella. Päätimme tutkinnan, koska tapauksessa ei ollut kurinpitomääräysten mukaista asianomistajaa, joka olisi vaatinut asian käsittelemistä kurinpitolautakunnassa, SUEKin tutkintapäällikkö Jouko Ikonen kommentoi tiedotteessa.

SUEK päätti tutkinnan aloittamisesta 1. huhtikuuta. Asian toivat SUEKille ilmi niin Suomen olympiakomitea kuin Vuohijokikin.

Vuohijoki kertoi huhtikuun alussa, että häntä epäillään seksuaalisesta häirinnästä. STT:n mukaan Vuohijoen väitetty epäasiallinen käytös tai seksuaalinen häirintä kohdistui Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen pelaajiin Pekingin talviolympialaisissa.

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela sanoi tuolloin, etteivät Vuohijokeen kohdistuvat syytökset ole lähteneet jääkiekon olympiajoukkueen pelaajilta.

– Eivät pelaajat ole tässä asiassa nähneet, että joku prosessi pitäisi käynnistää. Jääkiekkoliiton mielestä on kuitenkin hyvä, että asia tutkitaan. Missään nimessä Jääkiekkoliitto ja pelaajat eivät vähättele tällaista asiaa, puheenjohtaja Nummela sanoi huhtikuussa.

Vuohijoki oli Pekingin olympialaisissa paikalla Olympiakomitean hallituksen urheilijaedustajana. Vuohijoki erosi Olympiakomitean hallituksesta huhtikuun alussa.

Lue myös:

.
.