Hyppää sisältöön

Leijonien puolustajat pääroolissa murskavoitossa – NHL-tähdet säväyttivät heti: "He ovat huippuvahvistuksia"

Suomi kaatoi alkusarjan viidennessä ottelussaan Iso-Britannian maalein 6–0. Suomalaispuolustajat rohmusivat tehopisteitä, kun NHL-vahvistukset Miro Heiskanen ja Esa Lindell pelasivat ensimmäisen ottelunsa.

Esa Lindell palasi MM-kisakaukaloihin neljän vuoden tauon jälkeen
Esa Lindell palasi MM-kisakaukaloihin neljän vuoden tauon jälkeen

Suomi nappasi jääkiekon MM-kotikisojensa neljännen voittonsa Iso-Britannian kustannuksella. Leijonat kaatoi saarivaltion joukkueen maalein 6–0 Tampereen areenassa.

Suomen maaleista ottelussa vastasivat Niklas Friman, Juuso Hietanen, Valtteri Filppula, Joel Armia, Saku Mäenalanen ja Toni Rajala.

Toisen erän alkua lukuunottamatta Britannia oli täysi vastaantulija Suomea vastaan. Suomalaisten hyökkäyspeli myllytti mukavasti brittien puolustusalueella alusta saakka. Britannian suurimmat ongelmat osuivat erityisesti poikittais- ja ristisyöttöjen katkaisemiseen, Suomen repiessä valkopaitojen puolustusaluetta rikki.

Vaikka Suomi hallitsikin, Iso-Britannia oli sitkeää tekoa. Britit jaksoivat kamppailla ja luistella läpi ottelun, mutta Suomen yhtenäinen ja kypsä pelaaminen ratkaisi pelin jo varhain. Maalivahti Ben Bowns venyi useampaan pelastukseen, torjuen Leijonien kiekkosateessa yhteensä 36 kertaa.

Brittien maalivahdilla Ben Bownsilla riitti töitä. Tässä lähentelee yhden maalin tehnyt Suomen Toni Rajala. Kuva: Tomi Hänninen
Bowns sai kaivaa kiekon selkänsä takaa kuudesti. Kuva: Tomi Hänninen

Brittien epäonni ottelussa oli kuitenkin näkyvää. Jopa kolme Leijonien maaliksi päätyneistä laukauksista sai kimmokkeensa Iso-Britannian pelaajasta ennen maaliviivan ylittämistä.

Päävalmentaja Jukka Jalosen pelikirjasta poikkeavana tekijänä nähtiin suomalaispuolustajien selkeästi aktiivisempi osallistuminen hyökkäyspelaamiseen. Leijonien pakkiosasto nousi välillä ahneestikin mukaan tukemaan hyökkäyksiä. Tämä näkyi myös tulostaululla, kun kaksi suomalaispuolustajaa onnistui maalinteossa ja seitsemän pakkia pääsi tehopisteille.

Suomen puolustajista eniten pisteitä napsi maalin ja yhden maalisyötön antanut Niklas Friman. Myös ensimmäisessä MM-ottelussaan näissä kisoissa pelanneet Dallas Stars -vahvistukset Miro Heiskanen ja Esa Lindell tarjoilivat yhden syötön mieheen.

Niklas Friman oli sinipaitojen puolustajien pistekärki 1+1 tehopisteillään. Kuva: Tomi Hänninen

He ovat huippuvahvistuksia meille ja varmasti lisää on luvassa, kun he toipuvat aikaerosta. He pelasivat jo nyt huippuottelun, Leijonien Mikko Lehtonen totesi Stars-tulokkaiden esiintymisestä Yle Urheilulle.

– Kyllä meni kylmät väreet selässä, kun hyppäsin kaukaloon tänään. Olo oli vähän jännittynyt, mutta samalla innostunut. Asetin tavoitteekseni pelata yhtä vahvaa peliä kuin mitä NHL:ssä olen pelannut. Pelin aikana huomasin itse, että olisin välillä voinut malttaa kiekon kanssa enemmän. Se on asia, mitä voin isossa kaukalossa parantaa, Lindell arvioi itse pelaamistaan.

Juho Lammikko (#91) liisi Britannian maalille. Kuva: Tomi Hänninen

Lue myös:

.
.