Hyppää sisältöön

Korona piti Kalervo Kummolan päiväkausia pois MM-kisoista – Näin rautakansleri kommentoi tautia Tampereen areenalla

Yle Urheilu tapasi Kalervo Kummolan ennen Leijonien ottelua Britanniaa vastaan. Hän kertoi, miksi on ollut sivussa kisoista tähän asti.

Kalervo Kummola saapui seuraamaan Leijonien peliä. Kuva: Tommi Penttinen

Jääkiekon MM-kisojen ensimmäisinä päivinä hallilla ihmeteltiin, missä Kalervo Kummola on. Tamperelaista pitkän linjan kiekkovaikuttajaa ei nähty uudessa areenassa, jonka eteen hän on tehnyt vuosikymmeniä töitä.

Perjantaina tuttu hahmo käveli Tampereen areenan käytävillä. Hän ehti Yle Urheilun haastatteluun, vaikka areenassa lähes jokainen vastaantulija halusi tervehtiä Kummolaa.

Yle Urheilu tapasi Kalervo Kummolan juuri ennen Leijonien ottelua Britanniaa vastaan. Hän kertoi, miksi on ollut sivussa kisoista tähän asti.

– Kale katteli muutaman päivän kisoja kotoa, kun ennen kisoja iski lievä korona, Kummola kertoi.

Tampereen areenaan saapui hyväntuulinen kiekkolegenda.

– Olen katsellut pelejä nyt enemmän kuin tavallisesti, Kummola naurahti.

Onko vointi nyt hyvä?

– Kyllä, kyllä.

Kalervo Kummola ja Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela seuraamassa Suomen peliä Britanniaa vastaan. Kuva: Tomi Hänninen

Kummola sanoi olevansa mielissään, kun ihmiset ovat kehuneet Tampereen uutta areenaa.

– Odotin näiltä kisoilta tietysti hallin valmistumista. Tämä on ollut pitkä, viiden vuoden prosessi. Nyt odotetaan Suomen joukkueen menestymistä. Emme ole koskaan voittaneet edes mitalia kotikisoissa.

Kummola on Kansainvälisen jääkiekkoliiton entinen varapuheenjohtaja. Vaikka Kummola ei enää ole luottamustehtävissä kansainvälisen jääkiekon huipulla, hänellä on yhä suhteet kiekkopäättäjiin.

On mahdollista, että Suomessa pelataan jääkiekon MM-kisoja myös ensi vuonna. Tampere ja Latvian pääkaupunki Riika hakivat yhdessä 2023 MM-kisoja, jotka vietiin Venäjältä sodan vuoksi.

Kisoja hakevat myös Budapest ja Ljubljana yhdessä.

– Nehän eivät oikein täytä IIHF:n määräyksiä, mutta myöskin sanotaan, ettei samassa maassa pitäisi järjestää kahta kertaa peräkkäin. Viimeistään viikon päästä lauantaina olemme viisaampia. Ainakin tulemme tekemään rajusti töitä sen eteen, että Tampere ja Riika järjestävät kisat, Kummola sanoi.

Kummolan mukaan jääkiekon MM-kisojen merkitys Tampereen kaupungille on valtava.

– Ei Tampere ole koskaan saanut näin paljon huomiota. Ei edes EU:n puheenjohtajakokouksesta.

Lue myös:

.
.