Hyppää sisältöön

Toimittajan seksistisestä kysymyksestä nousi kohu jääkiekon MM-kisoissa – työnantajalta selitys: "Kysymys oli ohjelman aiheen mukainen"

Slovakian yleisradioyhtiö RTVS:n lifestyle-ohjelman tuottaja ja kysymyksen esittänyt toimittaja pyysivät anteeksi Saksan Jessica Campbellille esitettyä kysymystä.

Saksan valmennustiimiin kuuluva Jessica Campbell ei pitänyt slovakialaistoimittajan kysymyksestä. Kuva: Tommi Penttinen

Saksan maajoukkuetta valmentava entinen maajoukkuekiekkoilija Jessica Campbell on ensimmäinen naisvalmentaja miesten MM-tasolla. Päävalmentaja Toni Söderholmin johtamaan valmennusryhmään kuuluva kanadalainen joutui keskiviikkona suurta hämmennystä herättäneeseen haastatteluun.

Slovakian yleisradioyhtiö RTVS:n toimittaja Barbora Ziacikova tv-haastatteli luistelu- ja yksilövalmennukseen erikoistunutta Campbelliä Saksan harjoitusten jälkeen.

– Millaista se on olla joukkueessa, kun olet kaunis nainen ja joukkue on täynnä komeita miehiä? Ehkä tykkäät enemmän joistain tietyistä miehistä kuin toisista, Ziacikova vihjaili.

– Anteeksi, en ymmärrä, mitä yrität sanoa, Campbell hämmästeli kysymystä.

Toimittaja toisti kysymyksen, johon Campbell vastasi vaivaantuneena.

– Tämä on työni ja ammattini. Pelaajat tekevät omaa työtään. Meillä on vahva suhde pelaajien kanssa jääkiekkoon liittyen, eikä tähän liity mitään muuta.

Campbell kertoi haastatteluiden jälkeen Saksan mediavastaavalle, ettei pitänyt slovakialaistoimittajan kysymyksistä.

RTVS pahoitteli tapahtunutta slovakialaisen Brainee-sivuston haastattelussa (siirryt toiseen palveluun). Ziacikovan toimittamaa ohjelmaa tuottava Richard Lintner kertoi kuitenkin, että kysymys oli viihteellisen "Citronada"-nimisen lifestyle-ohjelman mukainen.

– Haastattelutilanteessa tapahtui valitettavasti väärinkäsitys. Kysymys oli ohjelman aiheen mukainen. Olen varma, että Barbora ei tarkoittanut sitä pahalla, eikä halunnut loukata Jessica Campbelliä yhtään, ohjelman luovaan tiimiin kuuluva Lintner kommentoi tapahtunutta.

Lintner on entinen ammattilaiskiekkoilija itsekin. Hän pelasi urallaan muun muassa NHL:ssä, KHL:ssä, Elitserienissä, Sveitsin NLA:ssa ja Suomen SM-liigassa SaiPan paidassa. Lintner oli myös voittamassa 20 vuotta sitten Slovakian ainokaista MM-kultaa Ruotsissa vuonna 2002.

Jessica Campbell (ylärivissä toinen vasemmalta) kuuluu Toni Söderholmin (ylärivissä toinen oikealta) päävalmentaman Saksan valmennustiimiin. Kuva: Tommi Penttinen

Ziacikova kommentoi myös itse haastattelutilannettaan sivustolla.

– Olen vilpittömän pahoillani tästä tilanteesta. Haluan pyytää Jessicalta tilannetta kasvokkain anteeksi mahdollisimman pian. Yritän tehdä rakastamaani työtä parhaani mukaan. Ymmärrän, että tässä kontekstissa kysymykseni oli virhe. Kadun sitä.

Slovakian yleisradioyhtiön edustajat kertoivat Brainee-sivustolle, että yhtiö on ollut yhteydessä Saksan mediavastaavaan. He pyrkivät järjestämään Ziacikovalle ja Campbellille uuden kohtaamisen, jotta ensinmainittu voisi esittää anteeksipyyntönsä henkilökohtaisesti.

Kanadalaisvalmentaja Campbell on pelannut kerran naisten MM-kisoissa. Hän valmensi tällä kaudella Saksan maajoukkueen lisäksi DEL-liigan Nürnbergissä, jossa hän kantoi suurta vastuuta joukkueen ylivoimapeluutuksesta.

Päävalmentaja Söderholm kertoi Yle Urheilulle, että Campbell on tuonut joukkueeseen juuri sellaista uutta virtaa, mitä valinnalla haettiinkin.

– Vastaanotto pelaajien keskuudessa on ollut hyvä. Hänen silmänsä tekniselle osaamiselle on aika hyvä, ja hän on tehnyt ennenkin sellaista työtä. Hänellä on paljon energiaa ja hän hakee väsymättä ratkaisuja ilmeneviin ongelmiin, Söderholm kehui.

Juttua päivitetty 20.5. kello 22.15: Juttuun lisätty tiedot Richard Lintnerin jääkiekkourasta.

Lue myös:

.
.