Hyppää sisältöön

Leijonat voitti Itävallan ja on vahvasti kiinni MM-lohkon kärkipaikassa – tässä ovat panokset Kari Jalosen Tshekkiä vastaan

Tampereen lohkon voitto on Leijonien omissa käsissä. Suomi voitti lauantaina varmalla pelillä Itävallan.

Mikael Granlund (1+1) ja Teemu Hartikainen (0+2) olivat Suomen tehopelaajia Itävaltaa vastaan. Kuva: Tomi Hänninen

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue vahvisti asemiaan MM-kisojen B-lohkon kärjessä, kun se voitti Itävallan varmalla pelillä maalein 3–0.

Leijonilla on alkulohkossa vielä yksi ottelu tiistaina Tshekkiä vastaan. Silloin Leijonat varmistaa voitolla lohkon kärkipaikan. Lohkovoitolla on merkitystä, sillä se tietää helpompaa tietä pudotuspeleissä.

Esimerkiksi puolivälierissä B-lohkon voittaja kohtaa A-lohkon neljänneksi sijoittuneen joukkueen, joka on tällä hetkellä Tanska. Myös välierissä voi olla tiedossa helpompi vastustaja.

Suomi johtaa B-lohkoa neljällä pisteellä, mutta toisena oleva Ruotsi on pelannut yhden ottelun vähemmän. Jos Suomi ja Ruotsi olisivat tasapisteissä, Ruotsi voittaisi lohkon keskinäisen ottelun perusteella.

Ruotsi pelaa vielä Norjaa ja Latviaa vastaan. Teoriassa myös Yhdysvallat voi nousta tasapisteisiin Suomen kanssa, mutta tuolloin Leijonat olisi lohkoykkönen keskinäisen pelin ansiosta.

Saku Mäenalasen näyte maskipelaamisesta Itävaltaa vastaan. Kuva: Tomi Hänninen

Leijonat ja Kickert vakuuttivat

Itävalta vei aiemmin turnauksessa ottelunsa Yhdysvaltoja vastaan jatkoajalle ja voitti Tshekin voittomaalikilpailussa, mutta Suomi ei ollut yllätettävissä. Leijonat jauhoi alusta asti vakuuttavasti neljällä kentällä, ja sai varsinkin toisessa erässä paljon pitkiä pyörityksiä Itävallan alueelle.

Ainoastaan Itävallan maalilla huippupelin pelannut David Kickert piti 36 torjunnallaan huolta siitä, etteivät lukemat revähtäneet suuriksi.

Suomi sai otteluun lennokkaan alun, kun Teemu Hartikainen pelasi maalin takaa loistopaikan kapteeni Valtteri Filppulalle. Kickertin eteen liukunut kapteeni iski helposti turnauksen kolmannen maalinsa.

Myöhemmin toisessa erässä Mikael Granlund sohi pitkän pyörityksen jälkeen Kickertin pudottaman irtokiekon verkkoon. Granlund sai syöttöpisteen myös Leijonien avausmaaliin, joten hän vietti kahden pisteen iltaa.

Jussi Olkinuora pelasi turnauksen kolmannen nollapelinsä. Olkinuora on päästänyt MM-kotikisoissa vain yhden maalin. Kuva: Tomi Hänninen

Rajala iski loppulukemat

Granlundilla oli myöhemmin ylivoimalla paikka siirtää Leijonat jo 3–0-johtoon Hartikaisen syötöstä, mutta poikittaisliikkeeseen venynyt Kickert sai räpylän kiekon tielle.

Toisen erän lopulla Itävalta oli lähellä päästä peliin mukaan kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksestä. Leijonat-vahti Jussi Olkinuora kuitenkin torjui Ali Wukovitsin yritykset.

Päätöserässä Leijonat sai nautiskella vielä yhdestä osumasta, kun Toni Rajala päätti suoran hyökkäyksen onnistuneesti. Rajalan veto painui Filppulan (1+1) syötöstä vasempaan yläkulmaan.

Suomen ja Tshekin välinen ottelu on ohjelmassa tiistaina kello 20.20 Tampereen areenassa.

Lue myös:

.
.