Hyppää sisältöön

Artturi Lehkonen maalasi kahdesti, kun Colorado siirtyi ottelusarjassa johtoon – Ville Hussolle tarjoutui yllättäen torjuntavastuuta

St. Louisin ykkösvahti Jordan Binnington loukkaantui jo avauserässä. Tunteet kävivät ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa kuumana.

Artturi Lehkonen iski kahdesti St. Louisin verkkoon
Artturi Lehkonen iski kahdesti St. Louisin verkkoon

Ylen seuraavat tv-ottelut nähdään sunnuntaina 22.5. Tampa Bayn ja Floridan välinen kamppailu näytetään TV2:ssa klo 20.15. Heti pelin päätyttyä siirrytään ottelun New York Rangers–Carolina pariin.

Artturi Lehkonen iski kaksi maalia, kun hänen edustamansa Colorado Avalanche otti toisen voittonsa St. Louisista NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella. Avalanche voitti 5–2 ja siirtyi ottelusarjassa 2–1-johtoon.

Lehkosen ensimmäinen maali syntyi toisen erän loppupuolella. Nazem Kadri sai pelivälineen oman maalin takana ja käynnisti välittömästi vastahyökkäyksen. Hän tarjoili Lehkoselle, joka pinkoi vasenta laitaa ja laukoi lopulta itse kiekon ohi suomalaisvahti Ville Husson.

Toisen maalinsa Lehkonen teki tyhjään maaliin vajaa minuutti ennen päätössummeria. Suomalaishyökkääjä on iskenyt nyt pudotuspeleissä neljä maalia.

Coloradon suomalaiset olivat vahvasti mukana joukkueensa maaleissa, sillä Mikko Rantanen tarjoili syötön Kadrin 2–1-osumaan ja Gabriel Landeskogin ottelun ratkaisseen 4–2-maaliin. St. Louis haki tasoitusosumaa ilman maalivahtia, eikä Husso aivan ehtinyt vaihtoaitiosta takaisin maalille.

Tunteet kävivät kuumana

Suomalaisvahti Ville Husso sai yllättäen torjuntavastuuta St. Louisin maalilla, kun Jordan Binnington loukkaantui jo avauserässä. Coloradon Kadri ajoi hanakasti maalille ja kaatui Binningtonin päälle yhdessä St. Louisin puolustaja Calle Rosenin kanssa.

Binnington ehti pelata vajaa seitsemän minuuttia. Hussolle kirjattiin 19 torjuntaa. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa tunteet kävivät kuumana puolin ja toisin.

– Katsokaa Kadrin mainetta. Minulla ei ole muuta sanottavaa, St. Louisin päävalmentaja Craig Berube totesi Sportsnetin mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

Avalanche-luotsi Jared Bednar puolestaan puolusti omiaan ja kutsui tilannetta valitettavaksi.

– Maineella ei ole sen kanssa mitään tekemistä, Bednar sen sijaan ilmoitti.

Viime kevään pudotuspeleissä Kadrille tuomittiin kahdeksan ottelun pelikielto, kun hän taklasi päähän Blues-puolustaja Justin Faulkia. Kadri on kärsinyt pitkistä pelikiellosta myös aiemmin urallaan.

Kanadalaishyökkääjä väitti puolestaan Binningtonin heittäneen häntä vesipullolla päähän ottelun jälkeen. Binningtonin mukaan välikohtaus sattui, kun hän oli antamassa haastattelua.

– Luulen, että se oli Binnington, mutta siinä oli vähän tilanne päällä, joten en ole varma. Sitä pysyy kysyä häneltä.

Binnington ei ollut ainoa ottelussa loukkaantunut pelaaja. Myös Colorado-puolustaja Samuel Girard loukkaantui avauserässä jäätyään Ivan Barbashjovin jyrän alle, ja hänet vietiin sairaalaan jatkotutkimuksiin. Myöhemmin Avalanche tiedotti, että Girardin rintalasta on murtunut ja hänen kautensa on ohi. (siirryt toiseen palveluun)

Kummastakaan tilanteesta ei tuomittu rangaistuksia.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa. Avalanche voitti jatkoerään venyneen avauskohtaamisen 3–2 ja St. Louis toisen kamppailun 4–1.

Lue myös:

.
.