Hyppää sisältöön

Eemeli Lassila, 17, oli vuosi sitten TET-harjoittelussa huippuseuran toimistolla – pääsi nyt pelaamaan edustusjoukkueessa

Vimpelin Veto oli tyly isäntä Pattijoen Urheilijoille pesäpallon miesten Superpesiksessä sunnuntaina. PattUn sisäpeliä tylsytti Vedon Superpesis-debytantti, vasta 17-vuotias lukkari Eemeli Lassila.

Eemeli Lassila (oik.) ja Arttu Isoranta TET-harjoittelussa Vimpelin Vedon toimistolla. Kuva: Vimpelin Veto

Vuosi sitten mainiona lukkarilupauksena tiedetty Eemeli Lassila vietti työelämään tutustumisjaksoa Vimpelin Vedon toimistolla. Lassila järjesteli toimistolla erinäisiä asioita, lisäili muun muassa Vedon Superpesis-otteluita seuran nettisivuille ja merkitsi Saarikentän katsomossa varattuja paikkoja.

Tuolloin yhdeksännellä luokalla olleet Lassila ja myös TET-harjoittelussa ollut sieppari Arttu Isoranta kertoivat Vedon verkkosivujen jutussa (siirryt toiseen palveluun) haluavansa päästä pelaamaan miesten Superpesis-joukkueeseen. Lassila ei kuitenkaan uskonut, että hänen haaveensa toteutumiseen menisi vain vuosi.

– Ei se kyllä käynyt mielessäkään, Lassila myönsi.

Lassila sai keskiviikkona puhelun, jossa hänelle kerrottiin, että on mahdollista, että hän pelaisi sunnuntaina Pattijoen Urheilijoita vastaan. Perjantaina 17-vuotias juniori sai vahvistuksen sille, että hän pelaa ykköslukkari Teemu Kinnusen sijaan.

– No, peli voitettiin 2–0, niin tietenkin on hyvät fiilikset. Oma pelikin meni vielä hyvin, niin mikäs siinä, nuorukainen jutteli pelin jälkeen, mutta myönsi, että ottelussa oli mukana pientä ekstrajännitystä.

– Koetin keskittyä peliin ihan niin kuin muihinkin peleihin. Ennen peliä vähän tietysti jännitti, mutta koetin pitää pään kylmänä ja keskittyä vain seuraavaan hetkeen. Minulla oli tarpeeksi monta päivää valmistautua tähän.

Kuva: Kuvakaappaus Vimpelin Vedon nettisivuilta

Uran ensimmäinen lyöty juoksu debyytissä

Lassila onnistui ottelussa mainiosti, sillä PattU sai ottelussa aikaiseksi vain neljä juoksua, kun taas Veto vyörytti peräti 17 juoksua. PattUn sisäpelin kurissa pidosta Lassila tosin jakoi kiitokset Vedon ulkopelille.

– Meillä oli ulkopeli tosi hyvää, piti vain syöttää pahoja syöttöjä vastustajalle, ja ulkokenttä hoiti sitten lopun. Peli meni paremmin, mitä olin ajatellut. Ajattelin, että jännitys vähän pilaisi, mutta ei se vaikuttanut.

Lassila pääsi lyömään debyyttiottelussaan myös uransa ensimmäisen Superpesis-juoksun, kun hänen kakkosjatkeen lyöntinsä onnistui halutulla tavalla ja Mikko Vihriälä ehti tällä lyönnillä kotiin.

Vimpelin Vedosta löytyy useampikin Lassila. Aleksi Lassila on Eemelin isoveli, mutta Severi Lassilalle Eemeli ei ole ainakaan läheistä sukua, vaikka naapureina asuvatkin. Severi Lassila löi PattUa vastaan neljä juoksua ja yhden kunnarin, Aleksi Lassila taasen toi kaksi.

Toiveissa vielä pari peliä tälle kaudelle

Tällä kaudella Lassila on pelannut enimmäkseen B-pojissa Vetelin Pesiksessä sekä Vimpelin Vedon suomensarjajoukkueessa. Vaikka Superpesis-ottelussa ei Lassilaa mikään sen kummemmin yllättänytkään, hän myönsi eroja löytyvän suomensarjan ja Superpesiksen välillä.

– Superissa etenijät kulkevat nopeampaa. Muutenkin lyönnit ovat lujempia ja pelin tempo on nopeampaa.

Nyt kun Lassila on saanut yhden tavoitteen pois listaltaan, on hänen seuraavana tavoitteenaan vakiinnuttaa paikkansa Superpesiksessä, mieluiten tietenkin kasvattajaseura Vedossa. Ja Suomen mestaruuskin olisi kuulemma joskus kiva voittaa.

– Meillä on B-pojissa hyvä joukkue, niin jos siinä pääsisi mitaleille. Ja jos Superissa saisi vielä pari ottelua vaikka tälle kaudelle, hän pohti.

Vimpelillä on seuraava ottelu tulevana keskiviikkona vieraissa Koskenkorvan Urheilijoita vastaan. Onko Lassila joukkueen mukana tuolloin, sitä hän ei vielä osannut sanoa.

– Voi olla mahdollista, että pelaan, mutta voi olla myös mahdollista, että en pelaa. Se on pelinjohtajan tehtävä valita, hän totesi.

Miesten Superpesis:

ViVe–PattU 2–0 (3–2, 14–2)

KoU–KPL 0–2 (0–4, 1–4)

KaMa–JoMa 0–2 (0–2, 1–5)

KiPa–SoJy 0–2 (3–4, 0–2)

IPV–KeKi 0–2 (0–4, 1–4)

Tahko–Manse 2–1k (2–0, 3–4, 0–0, 4–3)

Lue myös:

.
.