Hyppää sisältöön

Lähteen mukaan Tampereen toiset MM-kisat ovat nyt hyvin lähellä toteutua – pormestari: "Tässä puhutaan kymmenistä miljoonista euroista"

Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen on kirjeellä ilmaissut virallisesti, että Tampere on valmis myös ensi vuonna järjestämään kisat. Kaupunkiin jää tänä keväänä arviolta kymmeniä miljoonia euroja.

Tampere haluaa tätä lisää myös ensi vuonna. Kuva: Tomi Hänninen

Tampere on valmis järjestämään myös ensi vuoden jääkiekon MM-kisat. Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen on lähettänyt kirjeen Kansainväliselle jääkiekkoliitolle, missä halu on ilmaistu.

Tampereen mahdollisuudet kisoihin näyttävät nyt myös hyviltä.

Kanadalaisen TSN-urheilukanavan selostaja Gord Miller kertoo Twitterissä, että Unkarin jääkiekkoliitto on vetäytynyt ensi vuoden MM-kisojen hakuprosessista. Unkari haki kisoja yhdessä Slovenian kanssa, mutta Millerin mukaan Riika ja Tampere ovat nyt ainoat vaihtoehdot MM-isännäksi.

Viime vuoden MM-isäntä Riika ja tämän vuoden MM-finaalin järjestävä Tampere ovat hakeneet kisaisännyyttä yhdessä. Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n vuosikokous päättää kisajärjestäjän perjantaina Tampereella.

IIHF päätti huhtikuun lopulla, ettei ensi vuoden MM-kisoja pelata Venäjän Pietarissa. IIHF perusteli tuolloin päätöstään pelaajien, toimitsijoiden, toimittajien ja fanien turvallisuudella.

Venäjä ja maata tukeva Valko-Venäjä on suljettu toistaiseksi kansainvälisen jääkiekon ulkopuolelle Ukrainan sodan takia.

Hyötyä yrityksille ja kaupungille

Anna-Kaisa Ikonen ei vielä nuolaise, vaan haluaa odottaa Kansainvälisen jääkiekkoliiton päätöstä.

– Istun vielä tukevasti jalat maassa, että on hyvä odottaa virallinen päätös. Olemme ilmaisseet oman valmiutemme järjestää kisat myös ensi vuonna. Olemme kiekon koti ja olisihan se hienoa.

Tämän kevään MM-kisoista on ollut valtavasti hyötyä Tampereen kaupungille, pormestari arvioi.

Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen sanoo, että Tampere on valmis järjestämään jääkiekon MM-kisat myös ensi vuonna. Kuva: Antti Eintola / Yle

Kaupunki on saanut kansainvälistä näkyvyyttä ja yritysten huomiota. Tämä tuo kaupunkiin todennäköisesti uusia työpaikkoja ja investointeja. Lisäksi Tampereen terassit, ravintolat ja hotellit ovat olleet täynnä ja moni yritys on hyötynyt kisoista.

– Tässä puhutaan kymmenistä miljoonista euroista, mitä jää aluetalouteen tuloina. Kyllä kisoista on meille positiivista merkitystä.

Anna-Kaisa Ikonen iloitsee myös kisojen tuomasta ilmapiiristä.

– Parin koronavuoden jälkeen ja maailman synkkien uutisten keskellä on hyvä, että on ilon aiheita ja kohtaamisen paikkoja.

Pormestari on itse ehtinyt katsoa kaksi peliä ja illalla menossa katsomaan Suomen ja Tshekin peliä.

Lue lisää:

.
.