Hyppää sisältöön

Graafikko Pauli Maronen suunnitteli jääkiekon MM-kisojen mitalit – pian ne ripustetaan kiekkotähtien kauloihin

Viikonloppuna mitalistien kaulaan ripustetaan Pauli Marosen suunnittelemat erikoisemman muotoiset mitalit.

Pauli Maronen istuu jäähallin penkeillä ja kädessä kuva mitaleista.
Tampereella ja Helsingissä pelattavien jääkiekon MM-kisojen mitalistit saavat kaulaansa kemiläisen Pauli Marosen suunnittelemat mitalit.

Jääkiekon MM-kisoissa alkaa torstaina taistelu pääsystä välieriin ja mitalipeleihin. Jos jostain syystä kävisi niin, ettei mitaleja tulekaan Leijonille, niin ainakin yksi mitali Suomeen kuitenkin jää.

– Saan kuulemma yhden mitalin muistoksi. Siihen tulee merkintä, että mitali on suunnittelijan kappale, kemiläinen graafikko Pauli Maronen hymyilee.

Hän on suunnitellut sunnuntaina mitalistien kaulaan ripustettavat laatat. Hän voitti Suomen jääkiekkoliiton ja Monetan järjestämän suunnittelukilpailun, johon osallistui noin 70 suunnittelijaa eri puolilta maailmaa.

Tänä vuonna pelaajat saavat kaulaansa kulmikkaat mitalit.

– Halusin rikkoa hieman rajoja ja tehdä jotain muuta kuin aivan pyöreän mitalin, suunnittelija kertoo.

Maronen haki inspiraatiota muun muassa Tampereen uuden areenan hienosta arkkitehtuurista.

– Kun puhutaan jääkiekkomitaleista, niin keskeisessä osassa on myös mitalin taustapuolella oleva jääkiekkopelaajan hahmo, Maronen kertoo.

Mitalin kuva-aiheena on muun muassa Tampereen uusi areena, joka toimii jääkiekon MM-kisojen pääareenana. Kuva: Pauli Maronen

Marosen mitalin väri vielä arvoitus

Maronen on seurannut Suomen pelejä suurimmaksi osaksi television ääressä. Aiemmin hän kävi Tampereella Jääkiekkoliiton kutsuvieraana todistamassa Suomen maali-iloittelun Iso-Britanniaa vastaan.

Myös viikonloppuna hän pääsee paikan päälle kisoihin seuraamaan, kun hänen suunnittelemansa mitalit pääsevät omistajiensa kaulaan.

Maroselle se on työn lopullinen täyttymys.

– En nyt osaa kuvitella, mutta on se varmaan aika hienoa. Toivoisin ehdottomasti, että ne kirkkaimmat mitalit olisivat suomalaisten kaulassa.

Muutakin jännitettävää riittää, sillä oman mitalinsa väriä Pauli Maronen ei vielä tiedä.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.