Hyppää sisältöön

MM-jääkiekkoa Tampereella myös ensi keväänä – päätös sinetöidään perjantaina

Unkari ja Slovenia ovat vetäytyneet MM-kisahausta, joten jääkiekon ensi vuoden MM-kisat pelataan todennäköisesti Suomessa ja Latviassa.

MM-jääkiekkoa pelataan Tampereella hyvin todennäköisesti tulevankin vuoden keväällä. Kuva: Tomi Hänninen

Suomi ja Latvia ovat ainoat hakijat ensi vuoden jääkiekon MM-kisoille. Kansainvälinen jääkiekkoliitto (IIHF) on vahvistanut (siirryt toiseen palveluun), että Unkari ja Slovenia ovat vetäneet pois hakemuksensa.

Vuoden 2023 MM-kisakaupungit vahvistetaan IIHF:n kongressissa tulevana perjantaina Tampereella. MM-kisat tullaan pelaamaan Tampereella ja Riiassa 12.–28. toukokuuta vuonna 2023.

IIHF päätti huhtikuun lopulla, ettei ensi vuoden MM-kisoja pelata Venäjän Pietarissa. Venäjä ja sitä tukeva Valko-Venäjä on suljettu kansainvälisen jääkiekon ulkopuolelle Ukrainan sodan takia.

– On hienoa, että saamme heti tämän vuoden perään uudet kisat ja tänne Tampereen upealle areenalle. MM-kisat ovat taloudellisesti merkittävä tapahtuma. Suomalaisen jääkiekon kivijalka eli rahoitus alkaa olla hyvässä kunnossa, tämän vuoden MM-turnauksen pääsihteeri Heikki Hietanen totesi Yle Urheilulle.

Hietanen ei pelkää, että suomalaiset kiekkofanit saisivat yliannostuksen MM-kisaotteluita.

– Ei tule liikaa, koska kaikki halukkaat eivät saaneet lippuja tämän vuoden kisoihin. Uskon, että saamme rakennettua saman kiekkohuuman ensi vuodellekin. Riika on meille hyvä kumppani, molempiin kaupunkeihin saadaan hyvä tunnelma, Hietanen sanoi.

MM-kisalippujen kovat hinnat ovat puhuttaneet, mutta Hietanen ei näe tarvetta isoille muutoksille.

– Jatkamme samalla tavalla, lipuissa on siis useampia kategorioita, jotta kaikilla olisi mahdollisuudet päästä katsomaan otteluita. Ihan loppuvaiheissa lippuja vapautui kansainvälisistä kiintiöistä, jotka sitten olivat kalleimpia, Hietanen taustoitti.

Ensi vuoden kisojen ohella IIHF päättää perjantaina vuoden 2026 miesten MM-isännyydestä. Sveitsi on ainoa hakija tuon vuoden kisoille.

Vuosien 2024 ja 2025 kisajärjestäjät on päätetty jo aiemmin. Vuonna 2024 pelataan Tshekin Prahassa ja Ostravassa, vuonna 2025 MM-huumaa koetaan Ruotsin Tukholmassa ja Tanskan Herningissä.

Lue myös:

.
.