Hyppää sisältöön

Huuhkajissa vuosi sitten debytoinut Jasin Assehnoun pohtii, edustaako jatkossa Suomea vai Marokkoa – "Hän haluaa vähän miettiä kesän yli"

Jukka Raitala ja Fredrik Jensen eivät ole miehistössä mukana, kun jalkapallon miesten maajoukkue pelaa kesäkuussa Kansojen liigan otteluita.

Jasin Assehnoun (vas.) teki A-maajoukkuedebyyttinsä harjoitusottelussa Ruotsia vastaan toukokuussa 2021. Kuvassa myös Ruotsin Emil Krafth. Kuva: EPA-EFE/All Over Press

Richard Jensen on ainoa pelaaja kesäkuun Kansojen liigan otteluihin nimetyssä Suomen ryhmässä, jolla ei ole vielä A-maaotteluita tilillään. Hollantilaisessa Rodassa pelaava suomalaispuolustaja oli mukana jo Huuhkajien maaliskuun harjoitus- ja pelileirillä Espanjassa. Jensen joutui kuitenkin jättämään leirin kesken nenämurtuman takia.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva julkisti miehistönsä kesäkuun neljään otteluun keskiviikkona Helsingissä. Huuhkajat isännöi Helsingissä Bosnia-Hertsegovinaa 4. kesäkuuta ja Montenegroa kolme päivää myöhemmin. Vieraspelit Romaniaa ja Bosnia-Hertsegovinaa vastaan ovat 11. ja 14. kesäkuuta.

Kanerva harmitteli Fredrik Jensenin tilannetta

Maajoukkueen vakionimistä puolustaja Jukka Raitalaa ja hyökkäyspään Fredrik Jenseniä ei ryhmästä löydy.

– Jukka olisi kahdessa ensimmäisessä ottelussa pelikiellossa. Kävimme Jukan kanssa keskusteluita ja päädyimme siihen, ettei häntä valita tähän joukkueeseen. Katsomme kesän jälkeen uudelleen. Ei hän ilmoittanut, että maajoukkueura olisi tässä, joten kaikki on sen puolesta auki, Kanerva sanoi.

Raitala sai suoran punaisen kortin MM-karsintapelissä Bosnia-Hertsegovinaa vastaan, mikä tiesi kolmen ottelun pannaa. Pelikiellosta on takana yksi kamppailu.

Fredrik Jensen jäi päättyneellä Saksan Bundesliigan kaudella Augsburgissa pienelle vastuulle.

– Valitettavasti peliaika on jäänyt kokonaan pois. Kyllä siellä varmasti on seuran vaihto edessä, kun vastuuta ei ole tullut ja hän ei ole päässyt edes kokoonpanoon, Kanerva sanoi Jensenistä.

Kanerva paljasti myös, että hollantilaisessa Emmenissä pelaava Jasin Assehnoun miettii maajoukkue-edustustaan.

– Hänellä on mahdollisuus edustaa myös Marokkoa, ja sieltä on ilmeisesti oltu yhteydessä. Hän haluaa vähän miettiä kesän yli, miten toimia edustamisen suhteen, Kanerva paljasti.

Marokko on mukana loppuvuodesta Qatarissa pelattavassa MM-turnauksessa.

"Aika rankka setti"

Huuhkajien avausvastustaja Kansojen liigan B-divisioonassa on viime vuosilta tuttu Bosnia-Hertsegovina, joka oli Suomen kanssa samassa lohkossa sekä edellisissä MM- että EM-karsinnoissa.

Suomi pelaa kesäkuussa neljä ottelua hyvin tiiviissä tahdissa. Syyskuussa vuorossa on kotiottelu Romaniaa ja vieraskamppailu Montenegroa vastaan.

– Yhteentoista päivään neljä peliä on aika rankka setti, keskuspuolustaja Robert Ivanov myönsi.

Kanervan miehistössä on 27 nimeä.

– On mahdollista, että myös tapahtumien aikana tulee loukkaantumisia tai jopa pelikieltoja. Halusin varmistaa, että pelaajia on riittävästi. Tavoitteemme on nousta A-liigaan, Kanerva sanoi.

Yle televisioi Suomen Kansojen liigan ottelut kanavillaan.

Lue myös:

.
.