Hyppää sisältöön

Norjan Casper Ruud katkaisi suoraan kolmessa erässä Emil Ruusuvuoren tien Ranskan avoimissa – "Syötin liian huonosti"

Emil Ruusuvuori pääsi ensi kertaa Ranskan avoimissa toiselle kierrokselle, mutta Casper Ruud oli jälleen parempi.

Emil Ruusuvuorella oli toisessa erässä paikkoja syötönmurtoihin. Kuva: EPA-EFE / All Over Press

Emil Ruusuvuoren pelit tenniksen Ranskan avoimessa mestaruusturnauksessa päättyivät kaksinpelin toiselle kierrokselle. Turnauksen kahdeksanneksi sijoitettu Norjan Casper Ruud voitti suomalaisen 6–3, 6–4, 6–2. Ottelu oli ohi reilussa kahdessa tunnissa.

23-vuotias Ruud on maailmanlistalla kahdeksantena ja 23-vuotias Ruusuvuori sijalla 61. He ovat kohdanneet grand slam -turnauksissa kerran aiemminkin, sillä norjalainen kukisti Ruusuvuoren vuoden 2020 Yhdysvaltain avoimessa mestaruusturnauksessa. Tänä vuonna he olivat vastakkain Barcelonan ATP-turnauksessa, jossa Ruud voitti kahdessa erässä. Barcelonassa pelattiin massakentillä, kuten Pariisissa.

– Omasta mielestäni oli paljon parempi matsi kuin viimeksi (Barcelonassa). Oli paljon korkeampi taso, molemmilla. Takakentällä ensimmäiset 1,5 erää oli hyvä fiilis ja sain satutettua hänen pelaamistaan, mutta syötin liian huonosti. Se oli yksi juttu, jonka olisi pitänyt olla alusta asti paljon parempaa, kertoi Ruusuvuori Yle Urheilulle.

Roland Garros -tenniskeskuksessa Ruud varmisti avauserän voiton murtamalla Ruusuvuoren syötön kuudennessa pelissä. Norjalainen ei enää luopunut 4–2-johdon tuomasta etumatkastaan. Toisessa Ruud onnistui syötönmurrossa jo kolmannessa pelissä, ja samoin kävi kolmannessa erässä. Kolmannessa erässä Ruud mursi Ruusuvuoren syötön myös toistamiseen ja meni 4–1-johtoon.

Ruusuvuori ei pystynyt kertaakaan syötönmurtoon, vaikka taisteli hyvin.

Suomalainen oli kuitenkin hyvillä fiiliksin suorituksestaan massakentillä ja etenkin siitä, että selvisi ensi kertaa Pariisissa, Ranskan grand slam -turnauksessa toiselle kierrokselle. Ruusuvuori kukisti viisieräisessä väännössä 1. kierroksella Ranskan Ugo Humbertin 6–2, 2–6, 6–7, 6–4, 6–2.

– Saa olla tyytyväinen, jos vertaa kahteen viime massakauteen. Paljon enemmän otteluita ja pisteitä monelta viikolta, joita ei ole tullut aiemmin. On tärkeää, että saa hajautettua niitä koko vuodelle.

Casper Ruud on turnauksen 8:nneksi sijoitettu. Kuva: EPA-EFE / All Over Press

Turnauksessa on vielä suomalaisista mukana Harri Heliövaara nelinpelissä brittiparinsa Lloyd Glasspoolin kanssa. He kohtaavat toisella kierroksella Uruguayn Ariel Beharin ja Ecuadorin Gonzalo Escobarin.

Ruusuvuorta haastatteli Helen Scott-Smith.

Juttua päivitetty 16.33. Lisätty Ruusuvuoren kommentit.

Lue lisää:

.
.