Hyppää sisältöön

Läheiset ja joukkuekaverit ylistävät Marko Anttilaa – upea hetki veti hyvän ystävän sanattomaksi, NHL-tähti innostui: "On se aika eläin"

Marko "Mörkö" Anttila on noussut Leijonien tärkeimmäksi pelaajaksi arvoturnausten pudotuspeleissä. Kysyimme Anttilan tuntevilta, millainen ihminen on kyseessä.

Saku Mäenalanen sai viimeistellä Slovakia-ottelun viimeisen maalin, kun Marko Anttila (kuvassa) päätti syöttää viime hetkellä. Kuva: Tomi Hänninen
Tekijät

Tärkeiden maalien mies Marko Anttila astui jälleen esiin MM-kisojen puolivälierissä, kun Suomi voitti Slovakian maalein 4–2. 36-vuotias lempääläläinen on noussut pudotuspelimaaleillaan yhdeksi Leijonien tunnetuimmista pelaajista.

Anttila on tehnyt kuusi pudotuspelimaalia kolmissa viime MM-kisoissa. Yhteensä hän on tehnyt MM-tasolla 43 ottelussa tehot 8+9=17.

203-senttinen hyökkääjä on pelannut maajoukkueessa vakituisesti keväästä 2018 lähtien. Hän on saavuttanut MM- ja olympiakultaa sekä kerran MM-hopeaa.

Kysyimme joukkuekavereilta ja Anttilan hyvin tuntevilta ihmisiltä, millainen on kansan villinnyt "Mörkö".

Saku Mäenalanen, Leijonien hyökkääjä

– Kylmät väreet meni, kun yleisö huusi Mörköä hallissa. On se melkoinen gentleman, että tuosta vielä tarjoilee syötön. Täytyy tarjota sille yksi takaisin jossain vaiheessa.

– Vuonna 2018 pelasimme jo MM-kisoissa samassa ketjussa, ja sitä kautta hän tuli jo tutuksi. Hän on vahva äijä, josta on meille paljon iloa. Hänellä on ollut paikkoja, joten kiva, että nyt meni.

Hannes Björninen, Leijonien hyökkääjä

– Loppu kertoi hänestä paljon. Ja peli ylipäätään, hän nousee aina esille kovassa paikassa. Hän on erittäin hieno esimerkki kaikille.

– Hän on mahtava ja hyväntuulinen ystävä. Auttavainen ja huumorimies.

Anttila tervehtimässä faneja ottelun päätyttyä. Kuva: Tomi Hänninen

Esa Lindell, Leijonien puolustaja

– Tunsin hänet vain teeveestä ennen tätä turnausta. On se aika eläin näissä ratkaisupeleissä! Voisi sanoa, että hän otti taas jengin reppariin ja vei jatkoon. Oli hienoa nähdä tämä huuma.

Markus Hännikäinen, joukkuekaveri Jokereista

– Hän on todellinen liideri, joka näyttää esimerkkiä salilla, jäällä ja sen ulkopuolella tai saunaillassa.

– Hänen paras ominaisuutensa on se, että hän on rehellinen suomalainen mies. Häneen voi luottaa joka puolella. Hänelle voi puhua, ja kun hänen kanssaan on tekemisissä, tietää, että se on luottamuksella. Upea ihminen ja hieno perheenisä.

Heidi Rämö, Lempäälän kunnanjohtaja

– Lempäälässä seurataan ilolla Marko "Mörkö Anttilan" otteita MM-peleissä. On ilo huomata, kuinka samanlainen hänen luonteensa on niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella. Hän on kohtelias ja huomaavainen sekä osaa jakaa kunnian koko joukkueelle.

Sami Järvensivu, Anttilan ystävä

– Aika sanaton olo. Hän on saanut yllättävän paljon rapaa näistä kisoista, vaikka tulokset ja näytöt puhuvat puolestaan. Sanoin Markolle jo 2019 kisojen jälkeen, että hänen ei tarvitse tehdä enää tässä elämässä yhtäkään maalia. Hän ei näköjään uskonut puhetta.

– Se kertoo kaverista oikeastaan kaiken tarvittavan, että lopussa on mahdollisuus tehdä hattutemppu ja hän antaa kiekon vielä Mäenalaselle.

Sakari Manninen, Leijonien hyökkääjä ja huonekaveri

– Hän on niin rauhallinen Lempäälän jättiläinen. Tänään kyllä päikkäreiltä herätessä huomasi, että on iso peli ja Mörkö on latingissa. Hänellä oli asenne kohdillaan.

Ismo Lehkonen, Yle Urheilun asiantuntija

– Kun tekee jatkuvasti asioita oikein, niin sitten napsuu kohdalleen. Hänen ei tarvitse miettiä jäällä, oli pelitilanne mikä tahansa, koska Jukka Jalosen pelitapa istuu kuin hanska käteen.

"Mörkö" oli valmis Slovakia-kamppailuun. Kuva: Tomi Hänninen

Timo Peltomaa, Ilveksen joukkueenjohtaja

– "Stretsi" nousee aina esiin tärkeissä peleissä… niin kuin nytkin! Hän on joukkuepelaaja viimeisen päälle! Hän olisi voinut tehdä hatun tyhjiin, mutta syötti vielä. Iso mies, iso joukkuesydän.

Miro Heiskanen, Leijonien puolustaja

– Hän on todella tärkeä pelaaja joukkueelle. Hän tappaa jäähyjä, rouhii, raastaa ja pystyy myös tuloksiin. Jään ulkopuolella hän on todella mukava ja leppoisa jätkä. Huipputyyppi.

Juttua päivitetty kello 13.53. Päivitetty Marko Anttilan tehot MM-tasolla.

Lue myös:

.
.