Hyppää sisältöön

"Kova jätkä!" ja "legendaarinen maila" – Katso synttärisankari Marko Anttilan entisen koulun oppilaiden huikeat kehut ja laulut Leijona-suosikille

Yle Urheilu vieraili Marko Anttilan lapsuudenseuduilla Lempäälässä Kelhon koululla. Anttila täyttää perjantaina 37 vuotta.

Yle Urheilu vieraili Marko Anttilan syntymäpäivänä tämän lapsuuden opinahjossa Kelhon koululla
Yle Urheilu vieraili Marko Anttilan syntymäpäivänä tämän lapsuuden opinahjossa Kelhon koululla

Kun tilanne kävi tukalaksi, nousi esiin tietenkin Marko "Mörkö" Anttila. Leijonat aloitti torstaina jääkiekon MM-kisojen puolivälierän Slovakiaa vastaan heikosti ja joutui 0–2-tappiolle. Sitten Anttila nosti Suomen tasoihin kahdella osumallaan.

203-senttinen laitahyökkääjä nousi kulttipelaajaksi ja kansallissankariksi ratkaisevilla osumillaan, kun Leijonat viimeksi voitti MM-kultaa, Bratislavassa 2019. Anttila on tehnyt kuusi pudotuspelimaalia kolmissa viime MM-kisoissa.

Tänään, perjantaina, Marko Anttila täyttää 37 vuotta. Yle Urheilu vieraili Anttilan syntymäpäivänä tämän lapsuuden opinahjossa, Lempäälässä, Kelhon koululla.

– Kyllä se on kova jätkä se Marko Anttila! linjaa Paavo Palo-oja.

– Oli kyllä ihan kivaa, "Mörkön" ekat maalit turnauksessa. Tuli ne ihan hyvään paikkaan, komppaa Elias Ikola.

Jutun pääkuvan paikalla olevalta videolta voit katsoa tunnelmia Kelhon koululta sekä onnittelulaulut Marko Anttilalle.

Palo-oja huomauttaa, mikä on yksi pitkän laitahyökkääjän salaisuuksista kaukalossa.

– Sillä on se legendaarinen maila, niin se ylettää sillä kaikkiin kiekkoihin.

Ikola lisäsi vielä, että kokonsa ja pitkän mailansa ansiosta Anttila loistaa alivoimapelissä.

Marko Anttilalla oli syytä hymyyn Slovakia-puolivälierän jälkeen. Kuva: Tomi Hänninen / Yle
"Mörkö"-huuma yltyi torstaina taas huippuunsa. Maalia juhlimassa Saku Mäenalanen (oik.) ja Hannes Björninen. Kuva: All Over Press

Anttila aloitti jääkiekkoilun Kelhon koulun kaukalossa harjoitelleessa joukkueessa. Myös välitunnit kuluivat kaukalossa, kertoi Aamulehdelle (siirryt toiseen palveluun) 2019 Anttilan opettajana 5–6-luokilla toiminut Olli-Pekka Rantanen.

– Ihmettelin silloin, kun koululaiset tulivat tunnille ja istuivat pulpetteihin luistimet jalassa. Yksi oli maalivahti, hänellä oli polvisuojat jalassa. Kun tunti loppui, samantien kentälle, tupit pois luistimista ja pelit pystyyn. He olivat niin innokkaita. He pyysivät talvisin, voiko muutama mennä tunnilta jäädyttämään kenttää, Rantanen naureskeli tuolloin.

Anttila on Lempäälän Kisan kasvatti. Juniorivuosinaan hän pelasi myös Ilveksessä, jossa SM-liigaurakin alkoi. Kaudet 2011–13 Anttila pelasi TPS:ssä ennen lyhyttä pätkää KHL:ssä. Sen jälkeen vuorossa oli muutama kausi Ruotsin liigan Örebrossa ennen siirtoa Jokereihin 2016.

Jokereissa Anttila pelasi tähän vuoteen saakka, kunnes helsinkiläisten KHL-seikkailu päättyi Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Loppukauden Anttila kantoi jälleen Ilves-paitaa.

Lue lisää:

.
.