Hyppää sisältöön

Nyt se varmistui: Tampere saa kahdet jääkiekon MM-kisat peräkkäin

Suomi järjestää kisat Latvian kanssa. Alun perin kisojen piti olla Venäjällä.

Leijonat on mennyt voitosta toiseen jääkiekon MM-kisoissa Tampereella. Kuva: All Over Press

Tampere on valittu miesten jääkiekon MM-kisojen pääpelipaikaksi myös vuodelle 2023, tiedotti Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF perjantaina. Asian vahvistaa Tampereen kaupunki tiedotteessa.

Tampere järjestää ensi vuoden MM-kisat yhdessä Latvian pääkaupunki Riian kanssa. Molemmissa kaupungeissa pelataan yksi alkulohko ja puolivälieräotteluita, mutta välierävaiheesta eteenpäin ottelut pelataan Tampereella. Kevään 2023 MM-turnaus pelataan 12.–28. toukokuuta.

IIHF päätti huhtikuun lopulla, ettei ensi vuoden MM-kisoja pelata Venäjän Pietarissa. IIHF perusteli tuolloin päätöstään pelaajien, toimitsijoiden, toimittajien ja fanien turvallisuudella.

Venäjä ja maata tukeva Valko-Venäjä on suljettu toistaiseksi kansainvälisen jääkiekon ulkopuolelle Ukrainan sodan takia.

Muut vetäytyivät

Tampere ja Riika jäivät vuoden 2023 MM-kisojen ainoiksi hakijoiksi, sillä Unkarin ja Slovenian yhteishakemus vedettiin pois muutamia päiviä ennen Kansainvälisen jääkiekkoliiton perjantaista kokousta. Tampereen mahdollisuuksia pidettiin siten etukäteen vahvoina.

Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen iloitsee Tampereen ja Riian kumppanuudesta ensi keväänä pelattavassa MM-turnauksessa.

– On uskomattoman hienoa saada kokea MM-kisahuuma uudelleen, ja olemme otettuja tästä kunniasta. Tämän kevään kisat ovat olleet mahtava kokemus, ja odotamme innolla yhteistyötä Riian kanssa. Faneille on hieno mahdollisuus kokea kaksi upeaa kaupunkia vain noin tunnin suoran lennon päässä toisistaan, Ikonen sanoo tiedotteessa.

Lue lisää:

.
.