Hyppää sisältöön

Kommentti: Leijonien kahdeksan miljoonan dollarin mies sai Junnu Vainion soimaan korvissa

Kun Miro Heiskanen saa kiekon, pelikellon sekunnit tuntuvat kuluvan tavallista hitaammin, kirjoittaa Jussi Paasi.

Miro Heiskanen palkittiin Yhdysvallat-välierän parhaana pelaajana. Kuva: Tomi Hänninen

Heiskasen kanssa kun heiluttiin.

Juha Vainion klassikkokappale alkoi soida korvissani, kun Suomi ja USA kohtasivat MM-kisojen välierässä. Tai tarkemmin ottaen sen tietyt säkeet. Korvamadon aiheutti tietysti Leijonien tähtipuolustaja Miro Heiskanen.

Heiskanen teki yhden maalin ja antoi kaksi maalisyöttöä. Hänet palkittiin ottelun parhaana pelaajana.

Silloin Heiskasen kanssa kun heiluttiin, kujat kaikuivat jatsia

Heiskasen vartaloharhautukset ovat taidetta. Hän on kuin jazz-yhtyeen solisti. Improvisoidut soolot yllättävät, sykähdyttävät ja villitsevät yleisöä. Vastustajille soolot ovat myrkkyä. Pahiten Heiskasen käsittelyssä heilui USA:n paha poika Austin Watson, jonka nilkat pyörähtelivät ilkeän näköisesti, kun suomalainen kieppui kiekon kanssa miten tahtoi.

Tuohan tuttu on ennestään

Heiskanen on USA:n pelaajille NHL:stä tuttu. Suomalainen on yksi maailman kovimman kiekkosarjan parhaista puolustajista. Asetelma oli välierässä yhdysvaltalaisille puolustajien näkökulmasta karmein mahdollinen. Heillä oli pelissä vain neljä puolustajaa. Eikä yksikään heistä yltänyt lähellekään Heiskasen tasoa.

Tosi kaukana härmästä seikkailemme

Heiskasen MM-turnaus ei ole ollut pelkkää voittokulkua. NHL:ssä valtavia minuutteja illasta toiseen pelaava tähti on jäänyt Leijonissa paljon pienemmälle peliajalle kuin Dallasissa. Aluksi hän ei tuntunut saavan pelirytmistä kunnolla kiinni vähäisillä minuuteilla. On hämmentävää, että yli kahdeksan miljoonan dollarin kausipalkkaa nauttiva Heiskanen ei mahdu ykkösylivoimaan MM-kisoissa.

Mutta sellainen on Jukka Jalosen sapluuna. Ja se tuottaa tulosta. Välierässä näkyi, että Heiskanen on viikossa mukautunut Suomen joukkueen pelitapaan ja peluutukseen mainiosti. Tällä kertaa myös peliaikaa siunaantui Heiskaselle aiempaa enemmän. Hän kiitti kauniilla tavalla vastuusta.

Mikä kiire ois minnekään

Kun Heiskanen saa kiekon, pelikellon sekunnit tuntuvat kuluvan tavallista hitaammin. Taitotaso, luistelun sulavuus ja pelinluku ovat niin uskomattoman korkealla tasolla. En tiedä, tuliko hänelle välierässä edes kunnolla hiki. Niin helpon näköistä miehen pelaaminen oli taas kerran vaihdosta toiseen.

Miro Heiskanen oli ottelun jälkeen kysytty mies haastattelualueella. Kuva: Tomi Hänninen

Välillä Heiskanen toki joutui heilumaan puolustuspäässä ilman kiekkoa Vainion laulun alkuperäisen merkityksen mukaisesti, siis ruotsinlaivatyyliin, kun USA sai muutaman pidemmän pyörityksen aikaiseksi. Mutta ne olivat vain ohikiitäviä hetkiä.

Lienet valojen takana jossain tuolla

Tampereen areenan valot vilkkuivat ja musiikki pauhasi, kun Heiskanen huudatti kotiyleisöä maalillaan. Osuma tuli komean soolon päätteeksi, kuinkas muutenkaan. Heiskanen heilui ensin vasemmalle, sitten oikealle ja lopulta nosti kauniisti kiekon rystyllä maalin kattoon.

Heijaa, Heiskanen, silloin kun heiluttiin, oli meininki melkoista.

Heiskanen piti huolen siitä, että Leijonien melkoinen meininki jatkuu sunnuntaina MM-finaalissa.

Lue myös:

.
.