Hyppää sisältöön

Marko Anttilan vaimo Heidi Anttila voi vihdoin hengähtää – kertoi, miltä kritiikki aviomiestä kohtaan tuntuu: "Se on inhottavaa"

Marko Anttilan valinta kotikisoihin herätti myös soraääniä. Vaimosta on inhottavaa, että "Mörön" pitää aina todistella kykyjään.

Marko Anttila tervehti voiton jälkeen vaimoaan Heidiä ja tytärtään Iitaa. Kuva: Tomi Hänninen

Heidi Anttila rutistaa viisivuotiasta Iita-tytärtään. Naisen silmistä näkee niin suuren onnen kuin väsymyksen. Kello on 23.50 sunnuntai-iltana Tampereen areenalla.

Perheen kolmas jäsen Marko Anttila on juuri voittanut toisen maailmanmestaruutensa. Isä vilkuttaa vielä katsomoon ja luistelee sitten pukukoppiin, jossa Leijonat juhlii historian ensimmäistä kotikisojen MM-kultaa. Heidi ja Iita lähtevät nukkumaan.

– Oli upeaa nähdä pokaalin nousevan ilmaan. Iitalle pokaali tarkoittaa samaa kuin ilo. 2019 hän oli vielä tosi pieni, mutta tämän hän varmasti muistaa. Ei tässä vielä ymmärrä, että voitettiin. Koko pelin itselläni oli paha olo. Meni turhankin jännäksi. Onneksi kääntyi meille! Heidi Anttila hymyili.

Marko Anttila pelasi alkukauden KHL:n Jokereissa, kävi sitten hakemassa Kiinasta olympiakullan, siirtyi sitten Ilvekseen, jossa irtosi SM-pronssi ja lähti kauden päätteeksi jahtaamaan maailmanmestaruutta. Pitkä kausi sai sunnuntaina Tampereella täydellisen lopun, kun Kanada kaatui 4–3 jatkoerässä.

– Raskas, mielenkiintoinen, hirveästi elämyksiä ja tunteita, kaikkea sellaista, mitä jääkiekko voi vain antaa, Heidi Anttila kuvailee juuri päättynyttä kautta.

– Tässä on itse kukin meidän perheestä mennyt äärirajoilla. Olemme koettaneet tsempata toisiamme ja tyttöäkin, että tämä rutistus vielä loppuun ja sitten kesälomalle.

Vuoden 2019 MM-kisoissa suomalaisten sydämiin pelanneen ja irvistäneen Marko Anttilan valinta kotikisoihin herätti myös kritiikkiä. Joidenkin mielestä hän pääsi mukaan vanhoilla näytöillä. Kriittiset äänet hiljentyivät puolivälierässä, kun mies tekaisi pari maalia Slovakian verkkoon.

– Jokaisella on mielipide ja saa olla. Marko näytti taas hienosti sen, että hän kuului joukkueeseen johtajana ja myös pelillisesti. Se on inhottavaa, kun sitä pitää aina todistella. Markoon on aina luotettu ja uskottu valmennuksen puolella.

Koko perhe on odottanut kovasti kesälomaa ja mökkeilyä. Pian on jääkiekon vuoro väistyä ja tilalle tulevat kivat kesäpuuhat.

Leijonavahti Jussi Olkinuora tunnelmoi MM-kullan jälkeen kultansa Emily Usset-Olkinuoran kanssa. Kuva: Tomi Hänninen

Lue myös:

.
.