Hyppää sisältöön

Leijonien mestaruuden ratkaissut Sakari Manninen otti kantaa MM-finaalin kohuttuun jatkoaikasääntöön – "Karu tapa"

Sakari Manninen on isojen maalien mies. Hän ratkaisi MM-kotikisoissa kullan Suomelle jatkoaikamaalillaan, joka syntyi ylivoimalla Kanadan verkkoon.

Sakari Manninen tuuletti villisti voittomaaliaan. Kuva: Tomi Hänninen

Kun etsit tärkeisiin otteluihin ratkaisijaa, ota joukkueeseesi Sakari Manninen. Haukiputaan Ahmojen kasvatista on marinoitunut todellinen isojen pelien mies.

Kevään 2019 MM-kisoissa Manninen upotti puolivälierissä Ruotsin jatkoaikamaalillaan. Helmikuun olympialaisissa 30-vuotias hyökkääjätaituri kaatoi Slovakian välierissä.

Ja kun paikka oli sunnuntain finaalissa Kanadaa vastaan tiukimmillaan, ratkaisijaksi nousi jälleen herra nimeltä Sakari Manninen. Ja tietenkin jälleen jatkoajalla.

Mannista pyydettiin kuvailemaan Yle Urheilun Jussi Saarisen haastattelussa MM-finaalin jatkoaikamaalia. Maali tuli lämärillä suoraan Mikael Granlundin syötöstä.

– Mikael on erittäin hyvä syöttelijä, Miro (Heiskanen) hyvä liikkumaan siinä ja "Härski" (Teemu Hartikainen) maalilla, siinä on hyvät sommitelmat. "Mikke" pääsi hyvin tulemaan siitä ja oli laukauksen uhkaa, tietenkin avasi sitten linjaa minulle. Oli väylä, mistä pystyi ampumaan, yritin vain osua kiekkoon, osuikin hyvin.

– Aina kultamitali MM-kisoista on uskomaton saavutus, sitten vielä spesiaalina nämä kotikisat ja kaikki hypetykset. Jatkoaika ja kaikki, meni maukkaimman mahdollisen mukaan, Manninen hehkutti.

Manniselta kysyttiin näkemystä, onko MM-kultaa hyvä ratkaista pelaamalla kolmella kolmea vastaan.

– Niin... se on todettu varmaankin, että saataisiin pelaamalla se maali tehtyä. Jos viidellä viittä vastaan jatkaisi, niin ei tiedä, kauanko menisi. Karu tapa tietenkin, mutta hyvä, että tulee pelaamalla eikä mene "pilkuille".

Kolmella kolmea vastaan -jatkoaika puhutti myös vuosi sitten, kun Suomi hävisi Kanadalle MM-finaalissa. Silloinkin ratkaisu haettiin jatkoerässä.

Maailmanmestaruus on Manniselle toinen. Hänen meriittilistaltaan löytyy myös olympiakulta.

Manninen oli kevään maailmanmestarijoukkueen avainhahmoja. Hän oli Suomen paras maalintekijä ja sisäisen pistepörssin kolmonen tehoin 6+4.

Lue lisää:

.
.