Hyppää sisältöön

Leijona-muuri Jussi Olkinuora rohmusi kaikki palkinnot MM-kisoissa – samanlaiseen hattutemppuun on yltänyt vain Patrik Laine

Olkinuora oli neljäs suomalaispelaaja, joka valittiin MM-turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Jussi Olkinuora oli MM-kisojen arvokkain pelaaja, pelipaikkansa paras ja valittiin vielä tähdistöviisikkoon. Kuva: Tomi Hänninen

MM-kotikisat päättyivät sunnuntaina Suomen kultajuhliin. Kanada kaatui finaalissa Sakari Mannisen jatkoerämaalilla 4–3. Leijonien takuumies oli loistavasti turnauksessa torjunut Jussi Olkinuora. Hän pelasi kahdeksan ottelua torjuntaprosentilla 94,8 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 1,11.

Olkinuoran huippuotteet vakuuttivat myös turnauksen direktoraatin ja median. Leijona-vahti valittiin kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi, pelipaikkansa parhaaksi ja tähdistöön.

Suomalaispelaajista samanlaiseen palkintosateeseen on yltänyt vain Patrik Laine. Maalitykki loisti vuoden 2016 turnauksessa, jossa Suomi saavutti hopeaa. Laine paukutti 10 ottelussa tehot 7+5=12.

Nyt kotikisoissa suomalaisten täydellisen värisuoran rikkoi vain Tshekin Roman Cervenka, joka voitti pistepörssin (5+12=17) ja valittiin turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi.

Paras puolustaja oli Leijonien paras pistemies Mikko Lehtonen (2+10=12).

Leijonista tähdistöön ylsi Olkinuoran ja Lehtosen lisäksi Manninen.

Arvokkaimman pelaajan titteli on jaettu vuodesta 1999 lähtien. Silloin arvonimen nappasi Teemu Selänne. Olkinuoran, Laineen ja Selänteen lisäksi tittelin on saanut Pekka Rinne vuonna 2014.

– Vihdoin saatiin kotikisakirous murrettua. Huikea joukkue, onneksi saatiin palkinto, Olkinuora iloitsi Ylen haastattelussa sunnuntaina.

Jussi Olkinuora kertoi mahtavasta MM-finaalista.

Lue lisää:

.
.