Hyppää sisältöön

Leijonien tähdet paljastivat, miten kultajuhlat venyivät pikkutunneille – paras on Hannes Björnisen mukaan vasta edessä

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue on viettänyt maanantaipäivän rauhallisesti, mutta illalla on edessä paljon odotettu kansanjuhla. Hannes Björninen ja Frans Tuohimaa aikovat nauttia joka hetkestä.

Hannes Björninen aikoo nauttia joka hetkestä
Hannes Björninen aikoo nauttia joka hetkestä

Suomen miesten neljännen jääkiekon maailmanmestaruuden varmistumisesta on ehtinyt kulua vajaa vuorokausi ja juhlat ovat olleet melkoiset niin kannattajien kuin joukkueenkin kesken. Maanantaina illalla on Hannes Björnisen mukaan se kaikkein hienoin tapahtuma: kansanjuhla Hakametsän jäähallin luona.

– Onhan nämä sellaisia hetkiä, ettei monta kertaa elämässä tule vastaan. Täytyy vain nauttia joka hetkestä, Björninen kertoi ja totesi mieleenpainuvimman hetken olleen se, kun mestaruus ratkesi.

– Se yleisön tuki, minkä me saimme ja muutenkin se meininki siellä. En ole ikinä kokenut mitään vastaavaa.

Väkeä on virrannut Hakametsän hallille jo hyvissä ajoin. Kuva: Juha Kokkala / Yle

Väkeä on alkanut virrata jo Hakametsän jäähallin parkkialueelle ja tapahtumaan odotetaan noin 60 000 henkilöä.

– Luku kasvaa koko ajan, mikä on hyvä signaali, että ihmiset tulevat sankoin joukoin paikalle, Frans Tuohimaa hymähti ja myönsi, ettei oikein tiedä, mitä odottaa juhlalta.

– Mutta mieletön homma ja mieletön juttu on edessä. Innolla odotan.

Leijonat on viettänyt maanantaipäivän rauhallisesti perheitä tavaten. Viime yönä sen sijaan yöunet jäivät vähäisiksi jo myöhäisen pelinkin takia, mutta ennen kaikkea siksi, että joukkue saunoi yhdessä pitkän kaavan mukaan.

Sekä Björnisen että Tuohimaan mielestä juhlat ovat olleet erittäin hauskat ja odotuksissa on, että ne jatkuvat samalla tavalla. Kaksikon mukaan kultamitali maistuu edelleen hyvälle.

– Fiilis on tällä hetkellä ihan mahtava. Ei tässä voi oikein sanoin kuvailla sitä fiilistä: kotiyleisön edessä voittaa maailmanmestaruuden, kaikkien näiden fanien edessä. Minun mielestä me ansaitsimme sen, ja ennen kaikkea tämä on koko kansan kulta, Björninen sanoi.

Frans Tuohimaa, Jussi Olkinuora ja Harri Säteri muodostivat Leijonien maalivahtikolmikon. Kuva: Tomi Hänninen

Finaali oli melkoista vuoristorataa ja tapahtumia täynnä. Björnisen mukaan ottelun eri käänteet ovat pyörineet mielessä ja niitä on käyty pelaajien kesken läpi.

– Peli oli sellainen, mitä ei varmasti kukaan ole aiemmin pelannut. Siinä oli niin paljon käänteitä ja tapahtumia, ettei tuollaisia tule vastaan kovin usein.

Tuohimaan mukaan Leijonat oli tänä vuonna maailmanmestaruuden arvoinen nimenomaan joukkueessa vallitsevan ilmapiirin takia. Porukka on ollut tiivis, mutta siihen on jokaisen ollut helppo tulla – niin konkareiden kuin ensikertalaistenkin.

– Porukkaan pääseminen on ottanut tasan sen hetken, kun jätkät ovat saapuneet paikalle. Se on ehdottomasti iso voimavara ollut koko ajan. Tavallaan se klisee, että kaikki saavat olla omia itsejään, pitää paikkansa. Porukka hitsautui vain niin hyvin yhteen, ja sitten se homma toimii. Kaikki pelitapa-asiat ja muut asiat tulivat sitä kautta, Tuohimaa kertoi.

Frans Tuohimaa ylisti joukkueen henkeä.

Björnisen mukaan Saku Mäenalanen on toiminut seremoniamestarina joukkueessa tähän mennessä, mutta voi olla, että hän saa kilpailijoita juhlien jatkuessa. Björninen arvioi juhlien olevan vasta alkumetreillä, mutta kuinka kauan ne jatkuvat, siitä ei hänellä ole mitään tietoa.

– Mennään virran mukana ja katsotaan, mitä tapahtuu, hän sanoi.

Entä miten Frans Tuohimaa aikoo huudattaa faneja tänään kansanjuhlassa? Maalivahti ei ollut ainakaan vielä keksinyt mitään erityistä.

– Kai siihen pitää spontaanisti yrittää jotain keksiä, hän totesi.

Lue myös:

.
.