Hyppää sisältöön

Sykähdyttävä hetki Leijonien kansanjuhlassa – Sakari Manninen puhkesi kyyneliin kesken Finlandian

Leijonien maailmanmestaruuden ratkaissut Sakari Manninen antoi mitalinsa Finlandia-hymniä esittäneelle Waltteri Torikalle. Torikan ja Paula Vesalan esitystä kuunnellessaan hän herkistyi kyyneliin.

Sakari Manninen herkistyi kuunnellessaan Finlandia-hymniä. Kuva: Tomi Hänninen

Leijonien MM-kultajoukkueen kansanjuhla järjestettiin maanantaina Tampereella. Juhla päättyi asianmukaisesti Finlandia-hymniin, joka sai yhden Leijonien sankarin herkistymään.

Waltteri Torikka lauloi Finlandian yhdessä Paula Vesalan kanssa. Ennen esitystä Sakari Manninen kävi antamassa kultamitalinsa Torikalle.

Kun Jean Sibeliuksen säveltämä ja V. A. Koskenniemen sanoittama kansallisaarre kajahti kiekkokansalle, Manninen lauloi aluksi mukana.

Pian tunteet ottivat vallan. Mannisesta huomasi, kuinka hän liikuttui syvästi kuunnellessaan Vesalan ja Torikan duettoa. Manninen puhkesi kyyneliin ja lopulta painoi päänsä alas. Muutkin Leijonien pelaajat ja esimerkiksi päävalmentaja Jukka Jalonen liikuttuivat Finlandiasta.

Manninen, 30, teki sunnuntaina jääkiekon miesten MM-finaalissa mestaruuden ratkaisseen maalin. Suomi voitti MM-kotikisojen loppuottelussa Kanadan 4–3.

Mestaruus on Suomelle kiekkohistorian neljäs.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen

Leijonien kansanjuhlassa oli railakas tunnelma. Välillä myös herkistyttiin. Kuva: Lehtikuva
Kansanjuhla järjestettiin Hakametsän jäähallin parkkipaikalla. Kuva: Jarkko Vuolle / Yle

Paikalla yli 30 000 juhlijaa

Poliisista kerrottiin, että paikalle oli kerääntynyt arviolta yli 30 000 juhlijaa.

Juhlissa vieraili koko Leijonien MM-joukkue. Lisäksi musiikillisesta puolesta vastasivat muun muassa JVG ja Vesala sekä Haloo Helsinki, joka esiintyi myös reilut kaksi viikkoa sitten MM-kilpailujen avajaisissa.

Helsingissä juhlinta oli maanantaina jo laantunut, ja poliisin mukaan illansuussa yöllä kovia kokeneen Havis Amanda -patsaan tienoille oli kokoontunut vain yksittäisiä ihmisiä.

Juhlapaikan valinta oli hienoa symboliikkaa. Hakametsä kun on Suomen ensimmäinen jäähalli, ja se valmistui vuonna 1965 järjestettyihin Suomen ensimmäisiin MM-kotikisoihin. Hakametsä toimi myös myöhemmin MM-kilpailujen pelipaikkana, mutta Helsinki ja Turku olivat vuoroillaan pääpelipaikat. Sunnuntaina päättyneissä MM-kilpailuissa pelipaikkoina toimivat Tampereen areena ja Helsingin jäähalli.

Lue myös:

.
.