Hyppää sisältöön

Ilmastoaktivistin tempaus ja Zverevin loukkaantuminen säikäyttivät Ranskan avoimissa – "Näyttää siltä, että vammani on todella vakava"

Nilkkansa välierässä pyöräyttänyt Alexander Zverev kertoi kuulumisensa videoviestissä. Toisessakin välierässä nähtiin draamaa, kun ilmastoaktivisti keskeytti ottelun kiinnittämällä itsensä verkkoon.

Ilmastoaktivisti kiinnitti itsensä verkkoon kaulan ympärille pujotetulla rautalangalla. Kuva: EPA-EFE/All Over Press

Alexander Zverevin ja Rafael Nadalin välieräkamppailu tenniksen Ranskan avoimissa päättyi toisessa erässä Zverevin loukkaantumiseen. Saksalaisen nilkka pyörähti, kun hän yritti ehtiä Nadalin läpilyöntiin.

Ottelua oli pelattu keskeytyshetkellä jo yli kolme tuntia. Nadal oli voittanut ensimmäisen erän tie-breakissa 10–8. Toinen erä jäi 6–6-tilanteeseen.

– Hei tyypit. Todella vaikea hetki minulle kentällä tänään. Ottelu oli fantastinen siihen asti, kunnes tapahtui, mitä tapahtui, Zverev kertoi videoviestissään myöhään perjantai-iltana.

Selvästi tuskissaan kentän pinnassa maannut Zverev vietiin pukuhuoneeseen pyörätuolissa. Hetkeä myöhemmin hän tuli kättelemään Nadalin ja ottelun päätuomarin kävelykeppien avulla.

– Näyttää siltä, että vammani on todella vakava. Lääkärit tutkivat sitä yhä. Pidän teidät ajan tasalla, Zverev totesi videoviestissä tilanteestaan.

Lopuksi saksalainen lähetti vielä onnittelunsa Nadalille, joka on voittanut Ranskan avoimet peräti 13 kertaa urallaan.

– Uskomatonta, että hän on jo 14:ttä kertaa finaalissa. Toivottavasti hän pystyy menemään päätyyn asti ja tekemään lisää historiaa.

Nadal kohtaa sunnuntain loppuottelussa norjalaisen Casper Ruudin. Ensimmäistä kertaa Grand Slam -finaalissa pelaava Ruud, 23, kukisti välierässä kroatialaisen Marin Cilicin 3–6, 6–4, 6–2, 6–2.

Välierä keskeytyi noin 15 minuutiksi kolmannessa erässä, kun kentälle juossut ilmastoaktivisti kiinnitti itsensä verkkoon. Pelaajat poistettiin kentältä, kunnes turvahenkilökunta sai aktivistin irti verkosta.

– Rehellisesti sanoen se oli aika pelottavaa. En tiennyt, mitä tapahtuu, Ruud kommentoi ottelun jälkeen.

Ilmastoaktivistin paidassa luki viesti "meillä on 1028 päivää jäljellä". Ranskan tennisliiton mukaan aktivisti oli saapunut tapahtuma-alueelle normaalisti pääsylipulla.

Hän kiinnitti itsensä verkkoon metallilangan ja liiman avulla. Poliisi otti aktivistin kiinni tapauksen jälkeen.

Turvamiehet kantoivat ilmastoaktivistin pois kentältä. Kuva: EPA-EFE/All Over Press

Lue myös:

Uskomaton välierätaistelu Ranskan avoimissa päättyi dramaattisesti nilkan pyörähdykseen – Nadal hakee sunnuntaina 14. mestaruuttaan, vastassa Norjan Ruud

Pysäyttämätön Iga Swiatek juhlii Ranskan avointen mestaruutta vakuuttavan esityksen päätteeksi – nousi samaan sarjaan Venus Williamsin kanssa