Hyppää sisältöön

Välieriin jäänyt Mimosa Jallow joutui pettymään päälajissaan – Kristof Milak tykitti maailmanennätyksen kotialtaassaan

Olympiavoittaja ja maailmanmestari Caeleb Dressel ei ilmestynyt miesten 100 metrin vapaauinnin välierien starttiviivalle. Syyt ovat lääketieteellisiä, Yhdysvaltojen joukkue kertoi.

Mimosa Jallow'n välieräuinti 50 metrin selkäuinnissa
Mimosa Jallow'n välieräuinti 50 metrin selkäuinnissa

Mimosa Jallow'n selkäuinti ei riittänyt 50 metrin loppukilpailuun uinnin pitkän radan MM-kisoissa Budapestissa. Jallow kauhoi ajan 27,99 ja oli välierien 12:s.

Välierien nopein oli alkuerien tapaan Kanadan Kylie Masse, joka ui ajan 27,22. Jallow lähti tavoittelemaan finaalipaikkaa päämatkallaan.

– Olisi ollut hienoa uida finaalissa, se ei olisi ollut ihan mahdotonta. Mutta kova taso täällä on, ja "vinsta" on muutenkin pienestä kiinni, Jallow kertoi Yle Urheilulle altaasta noustuaan.

Matkan Suomen ennätyksen 27,42 haltija Jallow oli suoritukseensa suhteellisen tyytyväinen. Parempaankin olisi ollut paukkuja.

– Minulla on ollut viime vuosina tekemistä tämän "vinstan" kanssa. Kovaa uiminen ei tunnu helpolta. Satasen kanssa on helpompaa. Toivoin parempaa. Verrytellessä tuntui paremmalta. Se on pienestä kiinni. Loppu vähän sakkaa, ote ei pure täydellisesti.

Suomalainen oli aiemmin päivällä erässään neljäs ja koko alkuerien 11:s ajalla 28,06.

Sekä 50 metrin että 100 metrin selkäuinnissa välieriin yltänyt Jallow urakoi kisoissa vielä torstaina 50 metrin perhosuinnissa.

– En ole perhosta täällä vielä uinut. Eiköhän se, huomenna on välipäivä ja haetaan sieltä vauhtia.

Kristof Milak tykitti maailmaennätyksen – Dressel loisti poissaolollaan

Miesten 200 metrin perhosuinnin loppukilpailussa nähtiin hurjaa menoa, kun Unkarin Kristof Milak paineli uuteen maailmanennätykseen 1.50,34. Myös aiempi ennätys 1.50,73 oli Unkarin uintitähden nimissä.

Milak oli täysin pitelemätön, sillä toiseksi tullut Ranskan Leon Marchand ja kolmanneksi sijoittunut Japanin Tomoru Honda jäivät hänestä yli kolme sekuntia.

Unkarin Kristof Milak tykitti uuden maailmanennätyksen 1.50,34 200 metrin perhosuinnissa pitkän radan MM-uinneissa Budapestissa.

Miesten sadan metrin vapaauinnin välierät alkoivat hämmentyneissä tunnelmissa. Olympiavoittaja ja maailmanmestari Caeleb Dressel jättäytyi välieristä. Yle Urheilun asiantuntija Ville Kallisen mukaan Dresselin jättäytymisen takana on lääketieteellinen syy. Dresselin vetäytymisestä kertoi myös muun muassa Inside the Games -sivusto (siirryt toiseen palveluun).

– Yhdysvaltojen joukkue teki päätöksen keskusteltuaan Caelebin, hänen valmentajansa ja joukkueen lääkintähenkilökunnan kanssa. Syyt ovat lääketieteellisiä. Joukkue päättää hänen osallistumisestaan kisojen seuraaviin lajeihin myöhemmin tällä viikolla, Yhdysvaltojen uintijoukkue kertoi uutistoimisto AP:lle.

Dressel on valitellut uupumusta Tokion olympialaisten jälkeen. Yhdysvaltalaisuimari oli alkuerien toiseksi nopein tuloksella 47,95.

Dresselin poisjäänti ei lopulta menoa haitannut. Vasta 17-vuotias romanialalainen David Popovici porhalsi välierissä juniorien maailmanennätyksen 47,13. Aika on kaikkien aikojen yhdeksänneksi kovin. Matkan maailmanennätys 46,91 vuodelta 2009 on brasilialaisen César Cielon nimissä.

Tokion olympialaisten pronssimitalisti Matti Mattsson aloittaa päämatkallaan 200 metrin rintauinnissa keskiviikkona. Suorat lähetykset Ylen kanavilla aamupäivän kilpailuista kello 9.55 ja illalla kello 18.55.

Lue lisää:

.
.