Hyppää sisältöön

Matti Mattsson rintauinnin MM-finaaliin – murjaisi vitsin haastattelussa: "Täytyy hiukan säästellä"

Matti Mattsson ui 200 metrin rintauinnin MM-finaaliin Budapestissa. Pitkän radan MM-kilpailujen välierissä Mattsson sijoittui viidenneksi.

Matti Mattsson ui MM-finaaliin rintauinnissa
Matti Mattsson ui MM-finaaliin rintauinnissa

Uinnin pitkän radan rintauinnin 200 metrin MM-finaali käydään torstaina kello 20.28. Yle näyttää MM-uinnit TV2:ssa ja Areenassa.

Matti Mattsson ui 200 metrin rintauinnin MM-finaaliin. Mattsson sijoittui päämatkallaan välierien viidenneksi.

Keskiviikkoillan välierä sujui Mattssonin suunnitelmien mukaan. Haastattelussa uimari viittasi jälleen diesel-koneeseensa ja sen käynnistymiseen.

– Hehkutus toimi nyt illallakin ihan hyvin. Ihan hyvin meni mielestäni ja uinti oli aika lailla sellainen kuin suunnittelin, Mattsson kertoi Yle Urheilulle.

– Ei se aloitus nyt välttämättä vieläkään ollut kova, mutta meni tosi helposti, joten ajattelin, että antaa nyt mennä vaan. Vaikka ei saisi paljon katsella, niin katselin vähän, missä jätkät menee, niin ei viitsinyt vielä alkaa riehumaan liikaa.

Mattssonin aika välierissä oli 2.09,04. Välierien nopein oli Australian Zac Ztubblety-Cook ajalla 2.06,72.

Mattssonin tankissa riittää dieseliä vielä huomiseen rintauinnin MM-finaaliin.

– Se on tällä hetkellä niin kallista, että sitä täytyy hiukan säästellä, Mattsson lohkaisi.

Välierän vahva uinti antaa Mattssonille luottamusta finaalia ajatellen. Hän on aiemmin saavuttanut matkalla MM-pronssia Barcelonan kisoissa vuonna 2013.

– Totta kai se antaa hyvää luottamusta. Kyllä minä lähden nauttimaan huomisillasta. Se on se asia, minkä takia tätä tehdään ja rääkätään itseä, joten niistä hetkistä täytyy nauttia.

Matti Mattssonin MM-finaali käydään huomenna kello 20.28. Kuva: Getty Images

Lue myös:

.
.