Hyppää sisältöön

Marika Teini loukkasi polveaan Venlojen viestissä, suunnistaa tänään MM-viestin avausosuudella – "Sellaista se on, kun laittaa sprintterin metsään"

Sprinttisuunnistuksen MM-kisat käynnistyvät sunnuntaina Tanskassa. Suomen viestijoukkuella on mahdollisuus avata MM-sprinttiviestien mitalitili.

Marika Teini avaa Suomen joukkueen sprinttiviestin. Teini loukkasi polveaan viikko sitten Venlojen viestissä Mynämäessä. Kuva: Timo Mikkola / SLL

Yle näyttää suunnistuksen sprinttimatkojen MM-kilpailut TV2:ssa ja Areenassa. Kilpailu käynnistyy sunnuntaina kello 18.15 sprinttiviestillä.

Suunnistuksen MM-kilpailut käynnistyvät sunnuntaina Tanskassa sprinttiviestillä. Suomen kokenut sprinttiviestijoukkue lähtee kisojen avauspäivänä metsästämään ensimmäistä sprinttiviestimitaliaan.

Joukkueessa ovat mukana Marika Teini, Miika Kirmula, Akseli Ruohola ja Venla Harju.

Tasapainoinen nelikko voi kääntää eduksi muun muassa sprinttiviestin painetta tuovat tilanteet.

– Sprinttiviestissä tulee niin paljon kontaktia ja muiden urheilijoiden näkemistä. Kun tietää, ettei siitä kannata häiriintyä, niin siitä on hyötyä, Venla Harju arvioi Yle Urheilulle.

Kolmannella osuudella suunnistava Akseli Ruohola odottaa sunnuntailta vauhdikasta sprinttiviestiä.

Omiin ratkaisuihin tulee olla kisassa valmiina.

– Odotan muutamia hyviä reitinvalintamahdollisuuksia. Porukka saattaa hajota silloin paljon, joten pitää olla valmiina tekemään omia valintoja ja päätöksiä.

MS Parmaa edustava Akseli Ruohola suunnistaa MM-sprinttiviestin kolmannella osuudella. Kuva: SSL / Timo Mikkola

Uran ensimmäiselle MM-sprinttiviestin avausosuudelle lähtevä Marika Teini kilpailee polvi vahvasti teipattuna. Teini loukkasi polveaan Venlojen viestissä viikko sitten.

– Väänsin polvea Venlojen viestissä siinä loppupuolella jyrkässä rinteessä. Sellaista se on, kun laittaa sprintterin metsään, Teini kertoi.

Teinin polvessa on pieni nivelsidevamma, mutta se ei toivon mukaan estä MM-kilpailujen läpivientiä.

– On vaikea sanoa etukäteen, mitä polvi tykkää kovavauhtisesta sprintistä, mutta se on mennyt joka päivä parempaan, joten olen toiveikas, että sillä kaikki matkat juostaan.

Myös toisella osuudella suunnistava Miika Kirmula on kärsinyt kauden aikana jalkavaivasta. Kirmula jätti Jukolan viestin väliin nilkkakipujen vuoksi, mutta sprintin tasaisella alustalla nilkka ei vaivaa.

– Kyllä se sprinttiä kestää hyvin. Maaston puolella oli ongelmaa, kun tulee vääntöä enemmän ja sitä se ei kestänyt, Kirmula kertoi.

Kirmula aikoo suunnistaa kaikki MM-kisojen kolme matkaa: sprinttiviestin, sprintin ja knock-out-sprintin. Kuva: Touho Häkkinen / SSL

Kirmula ja koko Suomen nelikko on toiveikas MM-avauksen suhteen. Suunnistuksessa riittää muuttujia, vaikka Ruotsi ja Sveitsi ovatkin sprinttiviestin ehdottomat ennakkosuosikit.

– Uskon, että jokainen on tällä hetkellä hyvässä kunnossa. Jos viesti lähtee hyvin liikkeelle, niin siinä on ihan hyvät mahdollisuudet pysyä pitkään kärkikamppailussa mukana, hyvässä sprinttivedossa ollut Kirmula ennakoi.

Suomen ankkurina suunnistava Venla Harju kertoo sprinttiviestialueen Koldingin kaupungissa Tanskassa tarjoavan hyviä reitinvalintoja.

– Toivotaan, että ratamestari on niitä hyödyntänyt ja ehkä tehnyt sinne lisää kiellettyjä aitoja, jotka sitten vielä vaikeuttavat reitinvalinnan tekemistä.

Harjun unelmapaikka viimeiselle osuudelle olisi pieni takamatka.

– Pieni takaa-ajo on aina ihan mukava. Tietysti siellä on tosi kovia naisia ankkuriosuudella, joten ehkä sillä paikalla ei ole siinä paljon merkitystä. Omaa suoritusta pitää tehdä alusta loppuun.

Lue lisää:

.
.