Hyppää sisältöön

Raivostuneelta hyökkääjältä vaarallinen temppu Artturi Lehkosen maalin jälkeen – myös Tampa Bayn venäläistähden käytös ihmetyttää

"Kohtasimme vertaisemme". Tampa Bayn dynastian ydintekijät pettyivät Stanley Cupin finaaleissa. Joukkueen kokeneiden avainpelaajien hermot pettivät finaalin ratkaisuhetkillä.

Pat Maroon huitoo Josh Mansonia
Pat Maroon huitoo Josh Mansonia

Tampa Bay Lightning jäi ilman kolmatta perättäistä NHL-mestaruuttaan. Colorado Avalanche kukisti kahden aiemman kauden Stanley Cup -mestarin kuudennessa loppuottelussa 2–1 ja vei finaalisarjan voitoin 4–2. Ottelun päätyttyä Tampan kokeneet kiekkoilijat kaatuivat pettyneinä jään pintaan.

Pettymys oli selvää ja suorasanaista myös joukkueen ottelun jälkeisissä kommenteissa. Päävalmentaja Jon Cooper antoi tunnustusta joukkueelleen ja koko seuralleen.

– Minulla ei ole valmiina mitään puhetta, sillä en uskonut, että tulisimme häviämään tämän ottelun. Tulen muistamaan tämän joukkueen aina. Emme ole kuitenkaan valmiita lopullisesti, Cooper sanoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Pelaajamme ovat todellisia sotureita. Kaikkien loukkaantumistemme lopullinen määrä oli järkyttävä. Jos kyseessä olisi ollut runkosarja, puolet AHL-pelaajistamme olisi noussut ylös, Cooper lisäsi.

Myös Colorado ansaitsi Cooperilta tunnustuksen. Coloradon päävalmentaja Jared Bednar kertoi omassa lehdistötilaisuudessaan, että Tampa Bay oli juuri se joukkue, jota Avalanche-organisaatio katsoi ylöspäin ja jonka laatuun joukkue tähtäsi.

– Kohtasimme vertaisemme ja he päihittivät meidät. Emme hävinneet millekään saamattomalle joukkueelle. Se joukkue on täynnä todellisia pelureita. Avalanche on laadukas organisaatio ja he ansaitsevat tämän, Cooper kehui.

Tampa Bayn kapteeni Steven Stamkos ei pääse kolmantena perättäisenä Stanley Cup -finaalikeväänään viemään mestaruuspokaalia perinteiselle veneajelulle. Cup lähtee tällä kertaa toisten matkaan. Tappio tuntui Stamkosin mukaan "murskaavalle".

Stamkos ei kuitenkaan usko hetkeäkään siihen, että Tampan aika olisi ohi.

– Kuka sanoo, että aikamme on ohi? Häviön kärsiminen on kamalin tunne urheilussa, mutta meillä on sellainen runko, että voimme olla uudelleen finaaleissa, Stamkos sanoi lehdistölle pelin jälkeen.

Maroonilta turhautunut temppu

Tampa Bayn kokeneen runkopelaajan Pat Maroonin temppu Artturi Lehkosen tekemän Coloradon voittomaalin jälkeen ihmetytti.

Raivostunut Maroon löi Avalanche-puolustaja Josh Mansonia mailallaan. Maroonin oma maila hajosi rajusta iskusta. Kokenut hyökkääjä oli tilanteessa raivoissaan siitä, ettei Mansonille vihelletty jäähyä hetkeä aiemmin tapahtuneesta Pierre-Edouard Bellemaren kaatamisesta.

Lyönti osui Mansonia mailaan, mutta olisi voinut tehdä todella kipeää, jos maila olisi osunut Mansonia kehoon.

Kokenut Maroon pelasi neljänsissä Stanley Cupin finaaleissa peräkkäin. Hänellä oli ennen tätä vuotta kolme peräkkäistä NHL:n mestaruutta.

Maroonin teko ottelun aikana oli yksi syy, miksi Pohjois-Amerikan kiekkotoimittajat nostivat Tampan valtakauden päättyneen. Mestaruuksien takuumiehen käämien palaminen kesken tärkeän finaalin nähtiin pitkälle kantavaksi lipsahdukseksi.

Turhautumista nähtiin muiltakin. Muun muassa venäläistähti Nikita Kutsherov raivostui ottelun viimeisellä minuutilla vaihtopenkilleen siitä, ettei saanut ehjää mailaa tarpeeksi nopeasti rikkinäisen tilalle. Kutsherov paiskoi hanskansa vaihtoaitioon turhautuneena.

Kutsherovin käytöstä ihmetteli Twitterissä muun muassa CBC:n toimittaja Nick Murray. Murray'n twiitin voi katsoa alta.

"Tämä sattuu"

Maroon ei lähtenyt vastaamaan huitomistilanteeseen ottelun jälkeen. Hänkin puhui kivuliaasta tappiosta ja loukkaantumisista.

– Tämä sattuu, hän aloitti toimittajaringille itkuisena.

– Meidän pitää tietty olla ylpeitä näistä vuosistamme, mutta tämä häviö pistää siksi, kun katson sitä, minkä kaiken kanssa joukkuekaverini painivat läpi pelien.

Tampa Bayn avainpelaajista esimerkiksi Brayden Point ei päässyt pelaamaan finaaleissa lainkaan kahden ensimmäisen pelin jälkeen loukkaantumisensa vuoksi.

– Kun loukkaantumisraporttimme tulee, se tulee shokeeraamaan teidät. Siksi juuri tämä sattuu. Olemme ryhmä, joka elää taisteluenergiasta ja toisillemme pelaamisesta. Olen niin ylpeä kaikista, Maroon kertoi.

Lue myös:

.
.