Hyppää sisältöön

Miika Kirmulan MM-finaalipaikka ei jäänyt kauas – "Viimeisellä pitkällä välillä pari miestä meni ohi"

Miika Kirmulan finaalipaikka tiistain MM-suunnistuksessa ei jäänyt kauas, mutta välieränsä loppuratkaisuissa suomalainen jäi neljänneksi kahden parhaan miehen edetessä finaaliin. 

Miika Kirmula MM-kisojen knockout-sprintissä. Kuva: Marko Kantaneva

Suunnistaja Miika Kirmulan päällimmäinen tunne oli harmitus, kun MM-finaalipaikkaa ei tullut miesten knockout-sprintissä.

– Toisaalta olen kyllä erittäin onnellinen, että ylipäätänsä pääsin tänään kilpailemaan, hän summasi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Vielä kisaa edeltävänä päivänä Kirmula joutui pohtimaan osallistumistaan koko kilpailuun. Sunnuntain sprinttiviestissä hän törmäsi rajusti kilpakumppaniin ja sai kivuliaan tällin rintakehään.

– Eilen piti käydä juoksemassa verryttelylenkki ja testata, kuinka paljon syvään hengittäminen sattuu. Kipulääkkeet auttoivat jonkin verran. Kilpailun aikana sitä ei huomannut, mutta muuna aikana kuten verryttelyssä sattuu koko ajan, ja kyllähän se aina vie pois energiaa itse kilpailusta, Kirmula kertoi.

Päivän paras suomalainen arveli, ettei ollut "täysin hereillä" välierän loppuratkaisuissa.

– Viimeisellä pitkällä välillä pari miestä meni ohi. Sen jälkeen ohittaminen oli vaikeaa, kun loppu tultiin ahtaita kujia pitkin, joissa oli tiukkoja käännöksiä. Loppukirissä sain vielä parikymmentä senttiä kiinni, mutta ei se riittänyt finaaliin, Kirmula kertasi välierän loppuhetkiä.

Kirmula on konsultoinut rintakehäkolhuunsa lääkäreitä sekä Tanskassa että Suomessa, eikä vamma pahene kilpailemalla. Näin ollen hänet nähdään myös MM-kisojen päätösmatkalla henkilökohtaisessa sprintissä torstaina.

Harjun karsinnan ja puolivälierien hurja vauhti ei riittänyt

Päivän paras suomalaisnainen Venla Harju selvitti karsinnan ja puolivälierän suvereenisti, mutta välierässä kilpakumppaneiden vauhti kiihtyi. Viimeinen reitinvalinta yhdessä Norjan Andrine Benjaminsenin kanssa oli hitaampi ja suomalainen jäi välieränsä viimeiseksi.

Aamun karsinnasta yhteislähtöeriin pääsi neljä suunnistajaa. Kirmulan ja Harjun lisäksi puolivälierissä nähtiin Akseli Ruohola ja Marika Teini. Ruohola oli puolivälieränsä kuudes ja Teini viides. Puolivälierässä jatkoon olisi tarvittu sijoitus kolmen parhaan joukossa.

Ida Haapalan ja Tuomas Heikkilän kisapäivä päättyi aamupäivän karsintaan.

Suunnistuksen MM-kilpailujen päätösmatkana on henkilökohtainen sprintti torstaina Vejlen kaupungissa.

.
.