Hyppää sisältöön

Matti Heikkinen ehdolla urheilun huippuvirkaan

Entinen huippuhiihtäjä vahvisti Yle Urheilulle olevansa loppusuoralla Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajaksi.

Matti Heikkinen on yksi Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajaksi haluavista. Kuva: Isto Janhunen /Yle

Entinen huippuhiihtäjä Matti Heikkinen on yksi kärkiehdokkaista Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajaksi. Heikkinen vahvisti asian Yle Urheilulle.

– Kyllä, pitää paikkansa. Olen varmaan kärkiehdokkaita ja olen prosessissa yhä mukana.

Huippu-urheiluyksikön johtajan haku on loppusuoralla. Heikkisen mukaan Olympiakomitean hallitus kokoontuu pohtimaan valintaa maanantaina.

Heikkinen otti jo aktiiviurallaan kantaa huippu-urheilun epäkohtiin, ja kaksi vuotta sitten hän oli vahvasti sitä mieltä, että Suomeen tarvitaan huippu-urheilulaki.

Heikkinen ei vielä halunnut ottaa kantaa siihen, mihin suuntaan hän haluaisi viedä suomalaista huippu-urheilua.

– Palataan niihin sitten aikanaan, jos käy niin, että minut siihen tehtävään valitaan. Siinä vaiheessa näistä tullaan puhumaan enemmän, Heikkinen sanoi.

– Olen urheilusta kasvanut, eikä urheilu mitenkään ole minusta pois lähtenyt. Tuo tehtävä olisi tietyllä tavalla kotiinpaluu. Katsotaan, mitä tulevat päätökset tuovat tullessaan.

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan pesti tuli avoimeen hakuun maaliskuussa. Yle Urheilu uutisoi 24. maaliskuuta, että Mika Lehtimäki on saanut varoituksen naisiin kohdistuneesta epäasiallisesta käytöksestä, mutta hän oli varoituksesta huolimatta saanut jatkopestin. Lehtimäki jätti tehtävänsä 28. maaliskuuta.

Kesäkuun alussa Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto kertoi, että hakemuksia huippu-urheilujohtajan pestiin oli tullut 17. Ilta-Sanomat kertoi viime viikolla (siirryt toiseen palveluun), että ensimmäiseen haastatteluun pyydettiin kahdeksan ehdokasta. Viimeisellä kierroksella mukana oli Yle Urheilun tietojen mukaan viisi ehdokasta.

Päivitys kello 16.33: Täsmennetty Mika Lehtimäen eron yksityiskohtia.

Lue myös:

.
.