Hyppää sisältöön

Pelaaja menetti tajuntansa jalkapallon Suomen cupin puolivälierissä ja hoitamaan riensi oma isä – lääkäriä ei vaadita cup-peleihin

FC Hakan keskikenttäpelaaja Janne-Pekka Laine kertoo vointinsa olevan "ihan hyvä". KuPS eteni rangaistuspotkujen jälkeen välieriin.

FC Hakan Janne-Pekka Laine. Arkistokuva vuodelta 2021. Kuva: Juha Tamminen / All Over Press

FC Hakan keskikenttäpelaaja Janne-Pekka Laine menetti keskiviikkona tajuntansa jalkapallon Suomen cup -kohtaamisessa Kuopion Palloseuraa vastaan. Aivotärähdyksen saanut Laine kertoo vointinsa olevan "ihan hyvä".

– Ei käynyt sen pahemmin. Päänsärkyä sekä niskan ja kaulan alue vähän hellänä, kun tärähti. Ei tässä ole ollut mitään ongelmaa, hän sanoo.

Laine oli yön yli kotonaan lääkäri-isänsä Heikki-Jussi Laineen valvonnassa. Torstaiaamuna hän kävi magneettikuvissa.

– Otetaan ihan rauhassa, mutta ei tässä ole mitään tosi pitkää huilia tulossa. Viikko tai kaksi varmaan, eiköhän sitä sitten pääse touhuun mukaan.

Ottelun 53. peliminuutilla Laine pysäytti KuPSin vastahyökkäyksen liukutaklauksella, jonka yhteydessä Janus Ikaunieksen jalka kolahti hänen päähänsä.

Laine menetti iskusta tajuntansa, ja kanssapelaajat aloittivat välittömästi ensihoidon. Tajuton Laine käännettiin kyljelleen.

– En ihan hirveän hyvin muista sitä tilannetta, kyllähän siinä sellainen pimennys on, Laine sanoo.

Laine makasi kentän pinnassa noin 40 sekuntia, kunnes nousi jaloilleen. Hänet talutettiin kentän laidalle, minkä aikana Laine hieman horjui.

Laine otettiin vaihtoon ja tilalle tuli Donaldo Acka. Ottelun 57. minuutilla Laine lähti siirtymään kohti pukukoppia.

Cup-peleissä ei ole vaatimusta lääkärille

Yle Urheilun tavoittama Hakan joukkueenjohtaja Hannu Heikkinen ei osannut sanoa, oliko ottelussa paikalla virallista lääkäriä.

Katsomossa seuraamassa ollut Laineen isä Heikki-Jussi tuli kentälle hoitamaan poikaansa. Hän on toiminut FC Hakan joukkueen lääkärinä (siirryt toiseen palveluun) kausilla 1998–2000. Ennen sitä hän myös pelasi Hakassa yhteensä 67 ottelua kausilla 1984–1988.

Heikki-Jussi ei halunnut kommentoida keskiviikkoillan tapahtumia Yle Urheilulle.

Palloliiton sääntöjen mukaan Suomen Cupissa ei vaadita, että lääkärin tulisi olla kentän laidalla. Esimerkiksi Veikkausliigassa kotijoukkueen tulee varmistaa, että ottelutapahtumassa on vähintään yksi lääkäri paikalla.

Maajoukkueotteluissa taasen pitää olla molemmilla joukkueilla oma lääkärinsä sekä ottelulääkäri, joka on erillinen näistä.

Joukkuelääkärit ovat usein ortopedejä, jotka hoitavat kolhuja ja muljahtaneita nilkkoja. Ottelulääkäri on erikoistunut hätäensiapuun eli keskittyy henkeä uhkaaviin tilanteisiin.

Ottelusta jatkoon eteni KuPS, joka oli vahvempi rangaistuspotkuissa osumin 4–2. Puolivälieräottelun varsinainen peliaika päättyi 2–2-tilanteessa. Suomen Cupin välieräparit arvotaan maanantaina 4. heinäkuuta.

Suomen Cup puolivälierätulokset:

FC Inter – HJK 0–0 (rp. 5–4)

Haka – KuPS 2–2 (rp. 2–4)

PK-35 – HIFK 2–2 (rp. 4–5)

FC Lahti – JäPS 2–1

Jalkapallon Suomen cupin välierissä pelaavat FC Inter, KuPS, FC Lahti ja HIFK. Kilpailun välierät pelataan elokuun lopulla ja loppuottelu syyskuussa.

Päivitys 30.6. kello 19.01: Lisätty juttuun Hakan joukkueenjohtajalta saatu tieto lääkäristä.

Lue myös:

.
.