Hyppää sisältöön

"Kello tikittää nyt rajusti" – Mercedeksen auton suunnitteluvirheet yllättäneet Ylen asiantuntijan

Formula ykkösten MM-sarjassa kilpaillaan tässä viikonvaihteessa Mercedeksen kotiradalla Britannian Silverstonessa. Mercedes saa nyt oivan iskun paikan, uskoo Yle Urheilun asiantuntija Jukka Mildh.

Lewis Hamilton ei ole päässyt toivomaansa vauhtiin formula ykkösten MM-sarjassa. Kuva: Formula 1 / Getty Images

Mercedeksen alkukausi on jäänyt vaisuksi formula ykkösten MM-sarjassa, kun kausi on kulkenut Red Bull -kuljettajien komennossa. Max Verstappen on ylivoimaisessa MM-johdossa ennen tallikaveriaan Sergio Pereziä.

Mercedeksen brittikaksikosta George Russell on MM-tilanteessa neljäntenä ja Lewis Hamilton kuudentena, kun kausi lähestyy puoltaväliä.

Yle Urheilun asiantuntija Jukka Mildh näkee, että brittitallin suurimmaksi kompastuskiveksi on muodostunut auton vaikea ajettavuus. Hamilton on kärsinyt tästä vielä Russelliakin enemmän.

– Mercedes on joutunut kehittämään autoaan vauhdissa, kun vastaavasti Red Bullilla ja Ferrarilla autot ovat toimineet hyvin. Red Bull ja Ferrari ovat menneet moottoripuolella eteenpäin verrattuna Mercedekseen, Mildh arvioi.

Mildh myöntää olevansa yllättynyt tilanteesta.

– Mercedeksen virheet auton suunnittelussa ovat yllättäviä, koska tälle kaudelle tulleet säännöt olivat tiedossa jo kauan sitten, Mildh muistuttaa.

Mercedeksen alamäki on jyrkkää, jos vertailuksi otetaan viime kausi. Lewis Hamilton oli MM-sarjan loppupisteissä kakkonen ja Valtteri Bottas sijoittui kolmanneksi. Mestaruuden vei Red Bullin Verstappen.

Vaikka suurin menestys onkin jäänyt uupumaan, Russell on tehnyt tasaista tulosta tämän kauden taistoissa.

– Täytyy muistaa, että Russell on ajanut viiden parhaan joukkoon jokaisessa tämän vuoden osakilpailussa. Mutta Mercedeksen autossa on vielä asioita, jotka vaikeuttavat tilannetta.

– Painotuksia voidaan tehdä eri tavoilla auton ajettavuuteen, ominaisuuksiin, moottoreihin tai tekniikkaan. Merdedes ei ole onnistunut läheskään yhtä hyvin kuin esimerkiksi Red Bull, Mildh vertailee.

Pelastusta sääntömuutoksista?

Erityisesti Bakussa ajettu Azerbaidzhanin GP oli vaikea Mercedekselle ja Hamiltonille.

– Hamilton on tehnyt ison numeron Bakussa tapahtuneesta auton pomppimisesta, joka rasitti kuljettajan selkää ja aiheutti myös turvallisuusriskejä, Mildh kommentoi.

Formuloiden maailmassa keinoja ei tunnetusti kaihdeta, mikäli tulokset jäävät toivotuista.

– Mercedes on pyrkinyt vaikuttamaan sarjan sääntöihin, jotta auton ajokorkeutta voitaisiin nostaa, ettei tällaisia ongelmia tulisi. Sehän on jo merkki epätoivosta, mutta kaikki sääntöasiatkin on kokeiltava, Mildh näkee.

– Kello tikittää nyt rajusti, kun kohta puolet kauden kilpailuista on ajettu. Jotakin pitäisi saada jo aikaan, Mildh näkee.

Russell on Hamiltonia edellä MM-tilanteessa, mutta Mildhin mukaan ajat ovat muuttuneet siitä, kun Valtteri Bottas ajoi Hamiltonin tallikaverina.

– Hamilton on toki F1-sarjan menestynein kuljettaja, mutta nyt hän on saanut hyvän tallikaverin (Russell). Tallin henki on erilainen verrattuna Bottaksen aikaan, Mildh huomauttaa.

– Russell on vielä tulokas, mutta tehnyt kuitenkin loistavaa työtä. Hän on päässyt hyvin sisään talliin ja osaa tällä hetkellä säätää auton itselleen Hamiltonia paremmin.

Iskun paikka kotiradalla

Mercedes-talli saa oivan mahdollisuuden tässä viikonvaihteessa, kun MM-pisteistä kamppaillaan tallin kotiradalla Britannian Silverstonessa.

– Silverstone on legendaarinen kilpailu. Pomppuisten katuratojen jälkeen päästään ajamaan tasaisella radalla verrattuna esimerkiksi Bakuun. Silverstonen rata on hyvin nopea, sen pitäisi sopia Mercedekselle. Uskon, että tämä saattaisi olla heille positiivinen viikonvaihde, vaikka vastustajatkin ovat tietysti kovia.

– Mercedes-kuljettajat saavat nyt erityisen paljon huomiota, vaikka toki Hamilton saa huomiota muuallakin, Mildh kommentoi.

Formula ykkösten Britannian osakilpailun aika-ajo lauantaina kello 17.00. Kauden kymmenes osakilpailu ajetaan sunnuntaina klo 17.

Lue myös:

.
.