Hyppää sisältöön

Heliövaara ja Glasspool taistelivat kolmannelle kierrokselle – kohtaavat seuraavaksi Wimbledonin hallitsevat nelinpelimestarit

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool etenivät 16 parhaan parin joukkoon Wimbledonissa.

Harri Heliövaara (oik.) ja Lloyd Glasspool väänsivät viisieräisen ottelun voiton lauantaina Wimbledonissa. Kuva: Getty Images

Harri Heliövaara on edennyt brittiparinsa Lloyd Glasspoolin kanssa kolmannelle kierrokselle eli 16 parhaan joukkoon Wimbledonin tennisturnauksen miesten nelinpelissä. Pari kukisti toisella kierroksella norjalais-yhdysvaltalaisen parin Casper Ruud/William Blumberg viidessä erässä.

Lähes kaksi ja puoli tuntia kestäneen ottelun erät olivat voittajien eduksi 6–1, 3–6, 6–3, 3–6 ja 6–4. Tasaisesti edennyt viides erä ratkesi Heliövaaran ja Glasspoolin murrettua vastustajiensa syötön erän kymmenennessä pelissä.

– Oli todella erilainen ottelu kuin ensimmäisellä kierroksella. Saimme hyvän aloituksen, mutta sitten tuli pari huonoa syöttövuoroa muutamiin eriin. Oli kauhean aaltoileva ottelu. Kyllähän ne vaikeatkin ottelut on voitettava voittaakseen kilpailun, kommentoi Heliövaara Tennisliiton sivuilla (siirryt toiseen palveluun).

– Jouduimme Lloydin kanssa todella paljon tsemppaamaan toisiamme. Loppu hyvin kaikki hyvin. Mutta jälleen kolmannella kierroksella Grand Slamissa, niin on todella positiiviset fiilikset.

Heliövaara ja Glasspool hallitsivat avauserää kahdella syötönmurrolla, mutta ottelu tasoittui edetessään. Vastustajista Ruud oli sijoitettu kaksinpelissä kolmanneksi, mutta hän hävisi toisella kierroksella turnauksessa tasokasta peliä esittäneelle Ranskan Ugo Humbertille.

Heliövaara ja Glasspool ylsivät Wimbledonin ruoholla kolmannelle kierrokselle myös viime vuonna. Heidät on sijoitettu turnauksessa 15:nneksi.

Kolmannella kierroksella Heliövaara ja Glasspool kohtaavat turnauksessa toiseksi sijoitetun kroatialaisparin Nikola Mektic/Mate Pavic. Kroatialaiset voittivat ennen Wimbledonia pelatun Eastbournen-turnauksen. Lisäksi kroatialaiset voittivat kesäkuussa Queen's Clubin ruohoturnauksen, jolloin Heliövaara ja Glasspool olivat finaalin häviävä osapuoli.

Lisäksi Mektic ja Pavic ovat Wimbledonin hallitseva nelinpelin voittajapari.

– Pienet erot tekivät eron Queen'sissä. Uskon meidän parantavan tästä, tiukka ottelu varmasti tulossa. Ennakkosuosikin paineet ovat vastustajilla, Heliövaara tuumaa.

Lue myös:

.
.