Hyppää sisältöön

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool ulos Wimbledonista tiukan taiston päätteeksi – suomalaisen syöttö takkusi ratkaisun hetkillä: "Viides erä ottaa kyllä päähän"

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool nousivat mukaan taistoon kolmannen ja neljännen erän voitoilla, mutta hävisivät viimeisen erän Heliövaaran menettäessä syöttönsä kahdesti.

Harri Heliövaara (verkolla) ja Lloyd Glasspool etenivät viime vuoden tapaan Wimbledonissa kolmoskierrokselle eli 16 parhaan parin joukkoon. Kuva: Getty Images

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool kärsivät tiukan tappion Wimbledonin tennisturnauksen kolmannella kierroksella.

Viime vuonna Wimbledonin nelinpelimestaruuden napannut kroatialaispari Nikola Mektic ja Mate Pavic oli parempi viidenteen erään venyneessä ottelussa. Erälukemat kirjattiin voittajille 6–4, 7–6(8–6), 4–6, 2–6, 6–3.

Ottelu kesti kolme tuntia ja 13 minuuttia.

Tänä vuonna Wimbledonin Grand Slam -turnauksessa toiseksi sijoitettu kroatialaispari voitti kesäkuussa Queen's Clubin turnauksen loppuottelussa Heliövaaran ja Glasspoolin. Mektic ja Pavic eivät ole hävinneet nurmikentillä tänä vuonna otteluakaan.

Ensimmäisen erän kroaatit voittivat 6–4 ja toisen vasta tiukan tie-breakin päätteeksi. Kolmannessa ja neljännessä erässä Heliövaara ja Glasspool nousivat loistavasti mukaan matsiin.

– Oli todella hieno ottelu. Vastustajat ovat aivan maailman kärjessä, varsinkin ruohokentällä kovassa voittoputkessa ja pelasivat kaksi ensimmäistä erää niin hyvin, ettei päästy niissä paikoille, Heliövaara kertoi Yle Urheilulle.

– Seuraavat kaksi erää olivat meiltä jopa hallintaa. Pelattiin upeaa tennistä ja päästiin jopa painostamaan myös palautuspelissä.

Viidennessä erässä Heliövaara oli ongelmissa syöttönsä kanssa. Kroatialaiset mursivat Heliövaaran syötön kahdesti peräkkäin ratkaisuerässä, lukemiin 3–1 ja 5–3. Välissä myös Heliövaara ja Glasspool onnistuivat syötönmurrossa. Erä päättyi 6–3.

– Viides erä ottaa kyllä päähän. Siinä oli muutama kakkossyöttö liikaa ja vastustajalla muutama huippusuoritus liikaa.

Asiat eivät ole huonosti

Heliövaaran mukaan heillä oli Glasspoolin kanssa hyvä henki päällä ja he uskoivat voittavansa ottelun. Vastustaja osoitti kuitenkin, miksi he ovat maailman huipulla. Heliövaaran mielestä tästäkin ottelusta kaksikko saa paljon oppia tuleviin.

– Tämä oli nyt kolmas kerta, kun heitä vastaan pelattiin ja harmittavasti kolmas erittäin tiukka tappio myös. Joka kerta opimme lisää ja joka kerta pääsemme lähemmäksi. Tänään pystyimme dominoimaan kaksi erää, ja se on mahtava juttu. Jos he ovat maailman parhaita ja olemme näin lähellä heitä, niin ei meillä asiat ole huonosti, Heliövaara pohti.

– Tällä hetkellä on päällimmäisenä se fiilis, että teimme parhaamme. Sen jälkeen ei voi olla niin pettynyt. Varmaan illalla ja huomenna se iskee, että olisiko voinut tehdä jotain toisin. Tällä hetkellä on vähän tyhjä olo. Kisat oli sitten siinä.

Heliövaara, 33, ja Glasspool, 28, ylsivät myös vuosi sitten Wimbledonissa kolmannelle kierrokselle, mutta silloin he joutuivat luovuttamaan Glasspoolin vamman takia. Heidän paras Grand Slam -suorituksensa on tämän vuoden Ranskan avoimet, joissa kaksikko eteni puolivälieriin.

Heliövaara on nelinpelin maailmanrankingissa sijalla 32 ja Glasspool sijalla 43.

Seuraavaksi Heliövaara aikoo ottaa hieman happea, sillä hän on pelannut Glasspoolin kanssa Englannissa ja ruoholla jo yli kuukauden ajan. Kaksikko aikoo pelata heinäkuussa pari kilpailua massakentällä, ennen kuin suuntaa Pohjois-Amerikan turnauksiin.

Päivitys kello 19.05: Lisätty Harri Heliövaaran kommentteja.

Lue lisää:

.
.