Hyppää sisältöön

Helmareille takaisku – tähtipelaaja Natalia Kuikka jäi Hollantiin sairastumisen takia: "Odottelemme laboratoriotestien tuloksia"

Buckinghamissa majoittuva Suomi kohtaa EM-avauksessaan Espanjan perjantaina. Natalia Kuikka ei matkustanut joukkueen mukana Englantiin.

Natalia Kuikka sairastui viikonloppuna. Kuva: Tomi Hänninen / Yle

EM-kisoihin osallistuva Suomen naisten jalkapallomaajoukkue on matkustanut Englantiin. Joukkue majoittuu Buckinghamissa, joka sijaitsee noin puolen tunnin päässä Milton Keynesissä sijaitsevasta MK Stadiumista, jolla Helmarit pelaa alkulohkon ottelunsa.

Tähtipuolustaja Natalia Kuikka ei ole tällä hetkellä ryhmän mukana. Kuikka sairastui lauantaina ennen Hollanti-ottelua ja on jäänyt Hengeloon odottamaan kuntonsa kohenemista yhdessä Helmareiden joukkueenjohtajan kanssa.

Suomi kohtasi MM-kenraaliharjoituksessaan Hollannin lauantaina. Suomi hävisi ottelun 0–2. Kuikka ei pelannut ottelussa.

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen lääkäri Pippa Laukka kertoi medialle tiistaina, että Kuikan tilannetta seurataan Hollannissa. Laukan mukaan kyseessä ei ole korona.

– Olemme varautuneet tällaisiin tilanteisiin hyvin. Natalia on käynyt hollantilaissairaalassa laboratoriotesteissä ja odottelemme lopullisia tuloksia niistä. Hänen vointinsa on kohentunut, mutta hän ei ollut maanantaina vielä matkustuskuntoinen, sanoo Laukka Palloliitontiedotteessa.

Laukka ei halunnut ottaa kantaa siihen, onko Kuikka pelikuntoinen perjantaina. Hänen mukaansa Kuikan tilanne näyttää kuitenkin tällä hetkellä hyvältä.

Suomi kohtaa EM-kisojen avausottelussaan Espanjan perjantaina.

Suomen ottelut:

Pe 8.7.

Espanja–Suomi kello 19.00 Milton Keynes, TV2 klo 18.15, Yle Puhe klo 18.30.

Ti 12.7.

Tanska–Suomi kello 19.00 Milton Keynes, TV2 klo 18.15 ja Yle Puhe klo 18.30.

La 16.7.

Suomi–Saksa kello 22.00 Milton Keynes, TV1 klo 21.00 ja Yle Puhe klo 21.30.

Juttua muokattu 5.7. kello 16.31, lisätty joukkueen lääkäri Pippa Laukan medialle antamia kommentteja.

Lue lisää:

.
.