Hyppää sisältöön

Yksi Helanderin kovimmista kilpakumppaneista jättää MM-kisat väliin – olkapääongelma vesitti Vetterin kisahaaveet

Johannes Vetter ei ole tarvittavassa kunnossa ensi viikolla alkavia MM-kisoja varten.

Saksan kovaa keihäsnimeä Johannes Vetteriä ei nähdä yleisurheilun MM-kisoissa. Kuva: Michael Steele/Getty Images

Saksalainen keihäänheittäjä Johannes Vetter ei osallistu Eugenen MM-kisoihin. Vetter on kärsinyt olkapääongelmista koko kauden ajan ja joutuu jättämään kisat väliin tulehduksen vuoksi.

Vetter ilmoitti MM-poisjäännistä Instagram-tilillään (siirryt toiseen palveluun) keskiviikkona.

Vetter, 29, oli ennakkoon yksi keihäänheiton maailmanmestariehdokkaista. Nyt keihäskisasta puuttuu yksi Suomen Oliver Helanderin kovimmista kilpakumppaneista.

Helander on kauden maailmantilastossa neljäntenä tuloksella 89,83. Eugenessa hän kohtaa muun muassa kauden kärkituloksen 93,07 heittäneen Anderson Petersin.

Vetter ei ole kilpaillut kuluneella kaudella toukokuun kauden avauksensa jälkeen. Tuolloin saksalainen heitti tuloksen 85,64.

– On vaikea sanoa, milloin pääsen taas kilpailemaan. Tarvitsen seuraavat viikot sulatellakseni tätä päätöstä, Vetter kertoo julkaisussaan.

Tällä hetkellä ei ole tietoa, pystyykö Vetter osallistumaan Münchenissä 11. elokuuta alkaviin EM-kisoihin.

Kaksi viikkoa sitten Vetter jätti väliin Saksan mestaruuskilpailut. Viime vuonna isojen ennakko-odotusten jälkeen Vetter sijoittui Tokion olympialaisten keihäsfinaalin yhdeksänneksi.

Vetterin keihäsennätys on vuodelta 2020, jolloin hän heitti Puolassa tuloksen 97,76. Vetter voitti MM-kultaa 2017 oli MM-pronssilla 2019.

MM-mitaleista kilpaillaan Eugenessa 15.–24. heinäkuuta. Yle näyttää MM-kisat kanavillaan.

Juttua muokattu 6.7. kello 19.35: lisätty kuvaus Vetterin kauden kulusta, hänen aiempia tuloksiaan ja Oliver Helanderin rankingtulos.

Lue myös:

.
.