Hyppää sisältöön

HJK ja FC Inter juhlivat eurokentillä – Soiri syttyy isoista peleistä: "Näytimme, ettei tänne kotikentällemme ole helppo tulla pelaamaan"

Jalkapallon europeleissä suomalaisseuroilla oli mainio pelipäivä, kun HJK voitti Mestarien liigan 1. karsintakierroksella ja turkulainen FC Inter kunnostautui Konferenssiliigan karsintakierroksella.

HJK:n Pyry Soiri ja RFS:n Tomislav Saric jalkapallon Mestarien liigan ensimmäisen karsintakierroksen ottelussa 6.7.2022. Kuva: Matti Raivio/All Over Press

HJK voitti jalkapallon Mestarien liigan 1. karsintakierroksen kotiosassa Latvian mestariseura Rigas FS:n 1–0. Manuel Martic teki ottelun ratkaisevan osuman härkämäisellä esityksellään.

Martic riisti huonon palautuspallon jälkeen pelivälineen vastustajan alimmalta pelaajalta olkapää olkapää -taklauksella ja laukoi lähietäisyydeltä 1–0-maalin ensimmäisestä Klubin maalipaikasta 11. minuutilla.

Itävaltalaispelaaja Martic pelaa keskikentällä, eikä ole kunnostautunut usein maalinteossa. Maali oli hänelle toinen HJK-paidassa.

Muita osumia ottelussa ei enää nähty. HJK vei avauspuoliskolla maalipaikat 5–1, mutta toisella 45-minuuttisella Rigas FS oli ajoittain niskan päällä. Huippupaikkoihin eivät vieraat kuitenkaan päässeet. HJK hoiti ottelun lopulta tyylikkäästi itselleen.

Soiri näkyvässä roolissa

Vahvat 84 minuuttia HJK:n vasemmalla laidalla uurastanut Pyry Soiri iloitsi, että HJK otti isännän otteet heti alusta lähtien.

– Hyvä lopputulos ja pidimme oman pään puhtaana. Onnistuimme pitämään pelitempon hyvänä ja saimme vastustajalle hyvää painetta prässipelillämme, pakotimme heidät virheisiin.

– Vaikka vastustaja pääsi toisella puoliajalla ehkä paremmin peliin mukaan, niin samaan aikaan emme antaneet heille mitään vaarallisia paikkoja. Loppupeleissä tämä on tärkein asia.

Pyry Soiri oli iso uhka riikalaisille, varsinkin avauspuoliskolla. Kuvassa Rigan Petr Mares ja Vitalijs Jagodinskis (oik.) yrittävät estää Soiria maalinteossa. Kuva: Matti Raivio/All Over Press

Soiri huomioi, että hyökkäyspelissä HJK voitti paljon kakkospalloja ja sitä kautta loi painetta Latvian mestareille.

– Olemme vasta puolivälissä. Tänään kuitenkin pelasimme ehjän 90-minuuttisen ja näytimme, että tänne meidän kotikentällemme ei ole helppo tulla pelaamaan. Omalta osaltani kroppa tuntui hyvältä ja oli kiva pelata. Sytyn näistä isoista peleistä ja odotan innolla näitä lisää.

Jatkopaikka ratkeaa ensi tiistaina 12. heinäkuuta pelattavassa kakkososassa Riiassa. Mikäli HJK voittaa otteluparissa RFS:n, kohtaa se Mestarien liigan toisella karsintakierroksella Tshekin mestarijoukkueen Viktoria Plzenin. Jos HJK häviää riikalaisille Mestarien liigan karsinnassa, jatkuu sen eurokesä Konferenssiliigan kolmannella karsintakierroksella.

Nuori Niska puski FC Interille makean eurovoiton

Turkulainen FC Inter päihitti jalkapallon Konferenssiliigan ensimmäisen karsintakierroksen avausottelussa kosovolaisen Dritan maalein 1–0.

– Tärkeä voitto, mutta mitään juhlia ei voi vielä järjestää. Vastustaja tulee varmasti kovaa kotikentällään ja on todella vikkelä joukkue. Ei ollut mitenkään paras esitys meiltä, ja kummasti hätäilimme ja jännitimme pelin lopussa. Mitenkään ei kentällä näkynyt, että pelasimme parikymmentä minuuttia miesylivoimalla, Petteri Forsell totesi STT:lle.

Kotijoukkueen 19-vuotias puolustaja Jussi Niska puski ottelun ainoaksi jääneen täysosuman Forsellin antaman sivuvapaapotkun jälkitilanteesta 77. minuutilla. Hetkeä aiemmin vastustajan Ilir Blakqori oli saanut ottelussa toisen keltaisen korttinsa, joka johti ulosajoon.

Joukkueet kohtaavat seuraavan ensi viikon tiistaina Pristinassa. Otteluparin voittaja kohtaa toisella kierroksella belgialaisen Royal Antwerpin.

Torstaina suomalaisjoukkueista KuPS ja SJK aloittavat eurotaipaleensa. KuPS kohtaa georgialaisen FC Dilan Kuopiossa ja SJK puolestaan FC Floran Tallinnassa. Molemmat ottelut alkavat klo 19.

.
.