Hyppää sisältöön

Kansainvälinen yleisurheiluliitto tarjosi lisäpaikkoja – Suomen MM-joukkue kasvoi neljällä urheilijalla

Suomen yleisurheilujoukkue MM-kilpailuihin on kasvanut torstaina 36 urheilijaan.

Seiväshyppääjä Saga Andersson nousi viime hetkillä mukaan Suomen MM-joukkueeseen. Kuva: Arash Matin / Yle

Eugenessa, Yhdysvalloissa 15.–24. heinäkuuta käytävien kilpailuiden Suomen joukkueeseen tulivat seiväshyppääjä Tommi Holttinen, pikajuoksija Anniina Kortetmaa 200 metrille, seiväshyppääjä Saga Andersson ja moukarinheittäjä Suvi Koskinen.

– Nämä ovat lisäpaikkoja, joita Kansainvälinen yleisurheiluliitto (WA) tarjosi Suomelle. Paikkoja tuli tarjolle vielä tässä vaiheessa, kun lajien tavoiteurheilijamäärät eivät täyttyneet lopullisten ilmoittautumisten myötä.

– Osa maista ei ollut ilmoittanut urheilijoiden poisjääntejä WA:lle ohjeistusten mukaisesti 26.6. mennessä, mutta jättivät urheilijat kuitenkin ilmoittamatta kisoihin nyt alkuviikosta, kertoo Suomen Urheiluliiton (SUL) huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen.

– Kaikki neljä suomalaisurheilijaa ottivat heille tarjotun paikan vastaan. Valmistautumisaika kisoihin on heillä luonnollisesti vähän lyhyempi, mutta pyrkimyksenä on saada kaikki neljä Oregoniin viimeistään muutama päivä ennen ensimmäistä omaa kilpailusuoritusta.

Suomen joukkueessa on nyt 36 urheilijaa eli saman verran kuin Stuttgartin MM-kisoissa 1993. Tätä enemmän Suomen MM-joukkueessa on ollut urheilijoita vain Helsingin MM-kisoissa 1983 ja 2005.

Lue myös

.
.