Hyppää sisältöön

Äidin kättä koristaa tatuointi tyttärestään – Helmareiden vanhemmat ihastelivat tunnelmaa, pelaajat jakoivat nimmareita vielä pitkään EM-avauksen jälkeen

Helmarien EM-avaus jätti tuloksen kannalta toivomisen varaa, mutta yleisö nautti silti täysin rinnoin kisatunnelmasta. Yleisömäärä 16 819 oli naisten EM-kisahistorian ennätys kisaemäntien otteluita lukuun ottamatta.

Jeanita Pikkujämsä: "Elliä varmaan jännitti, mutta äitiä jännitti vielä enemmän"
Jeanita Pikkujämsä: "Elliä varmaan jännitti, mutta äitiä jännitti vielä enemmän"

Helmarit-toppari Elli Pikkujämsän äiti Jeanita Pikkujämsä oli yhtä hymyä Milton Keynesin perjantai-illassa, vaikka Helmareiden kisa-avaus päättyikin tappioon Espanjalle.

Äiti-Pikkujämsän käsivartta koristaa muutama kuukausi takaperin otettu tatuointi, jossa esiintyy tämän tytär Helmareiden pelipaidassa. Tyttärelle aukesi perjantai-illaksi paikka Helmareiden avauksessa Natalia Kuikan sairastelun kautta.

Elli Pikkujämsä oli Helmareiden ottelussa esillä monella tavalla, myös ottelun loppuhetkillä aiheutetun rangaistuspotkun merkeissä.

– Elliä varmaankin vähän jännitti, mutta äitiä jännitti vielä enemmän. Onhan tämä tietenkin iso juttu. (Natalia) Kuikan kannalta tietysti ikävä tilanne, mutta hän pääsi onneksi peliin vaihtopenkiltä, Jeanita Pikkujämsä kertasi Yle Urheilulle ajatuksiaan ottelun jälkeen.

– Jännitin niin paljon, etten oikeastaan... Ensimmäinen puoliaika meni siihen jännitykseen.

Tyttärensä ja koko Suomen joukkueen esitykseen Pikkujämsä oli tyytyväinen.

– Mielestäni Elli onnistui tänään. Koko joukkue onnistui ja varsinkin Tinja-Riikka Korpela oli maalissa todella hyvä.

Pikkujämsä pääsee seuraamaan Helmareiden otteita vielä seuraavissakin alkulohko-otteluissa. Mikäli paikka jatkopeleissä aukeaa, on mahdollista, että Englannin reissu venyy entisestään.

– Ei koskaan tiedä, mitä tässä tapahtuu. Uskotaan, että Suomi menee jatkoon.

Maarit ja Tom Sällström: "Todella ihanaa olla täällä"

Haastattelimme Helmarit-hyökkääjä Linda Sällströmin vanhempia Maarit ja Tom Sällströmiä Espanja-ottelun jälkeen.

Suomelle heti ensimmäisellä minuutilla maalin tehneen Linda Sällströmin vanhemmat Maarit ja Tom Sällström olivat myös ottelun jälkeen tyytyväisiä kisatunnelmaan.

– Minusta on todella ihanaa olla täällä ja katsoa näitä naisia pelaamassa. Tosi mahtava fiilis, Maarit Sällström kuvaili ottelun jälkeen.

Myös Sällströmeillä on mahdollisuus venyttää Englannin-matkaa, jos turnaus jatkuu alkulohkovaihetta pidemmälle.

– Tästä tulee varmasti lisää kipinää ja intoa. Altavastaajana on hyvä nousta, Maarit Sällström arvioi.

– Tanskaa vastaan pistetään kovasti kampoihin, Tom Sällström säesti.

Natalia Kuikka: "Hienoa, että näin moni on tullut kannustamaan"

– Emme lähteneet arastelemaan ja se näkyi alussa, tehtiin se maalikin. Saadaan olla ylpeitä tuloksesta, vaikka se 4–1 olikin, mutta pelattiin omaa peliä, Kuikka totesi Yle Urheilulle ottelun jälkeen.

Helmareiden boksipuolustamisen heikkouksia Kuikka ei halunnut ottelun jälkeen vielä arvioida. Avausottelusta jäi kuitenkin Kuikan mukaan positiivinen tunne myös turnauksen jatkoa ajatellen.

– Ensimmäinen peli tietysti ja oli tosi hienoa, että suomalaisia tuli paljon katsomaan peliä. Se toi meille kyllä paljon buustia. Hienoa, että näin moni on tullut kannustamaan.

Espanja-ottelua seurasi paikan päällä Milton Keynesin MK Stadiumilla 16 819 katsojaa. Kyseessä on naisten EM-kisahistorian ennätysyleisö kisaemäntien otteluita lukuun ottamatta.

Jättiyleisö näkyi pelaajille myös ottelun jälkeen: Helmareiden pelaajat saivat jakaa nimmareita ja ottaa ryhmäselfieitä fanien kanssa ihan urakalla.

Jalkapallon EM-kisojen kaikki ottelut nähdään suorana Ylellä. Kaiken kisoista löydät EM-kisasivuilta täältä. Suomi kohtaa tiistaina Tanskan kello 19.00. Lähetys TV2:ssa ja Yle Areenassa alkaa kello 18.15. Yle Puheen puolella lähetys käynnistyy klo 18.30.

Lue myös:

Linda Sällström halusi miljonääriksi, mutta tulikin onnelliseksi – salamamaalilla häikäissyt kaikkien aikojen maalitykki oli jo lopettaa uransa

Suomelle unelma-alku, mutta Espanja jyräsi voittoon puskumaaleilla – asiantuntija hämmästeli ja moitti Helmareiden puolustusta lepsuksi

Tiesitkö, että Helmareiden tarina sai alkunsa Ylen aamu-tv:n sohvalta? Tutustu historiallisiin hetkiin, joita ei löydy enää Ylen arkistostakaan

Tunnistatko jalkapallon EM-kisojen tähdet? Vain todellinen tietäjä saa kaikki kymmenen oikein