Hyppää sisältöön

Helmareilla peräti kolmella luottopelaajalla koronatartunta – joukkueen lääkäri Pippa Laukka epävarma Tuija Hyyrysen pelikunnosta

Suomen selvä ykkösmaalivahti Tinja-Riikka Korpela on sivussa lauantain päätösottelusta. Maalivahtina pelaa siis joko Katriina Talaslahti, Anna Tamminen tai Paula Myllyoja.

Suomen joukkueen kapteeni-maalivahti Tinja-Riikka Korpela ottelussa Tanskaa vastaan. Kuva: Tomi Hänninen / Yle

Jalkapallon EM-kisoissa hienosti torjuneella kapteenilla Tinja-Riikka Korpelalla todettiin torstaiaamuna koronavirustartunta. Näin ollen lauantain päätösottelussa Suomen maalin suulla nähdään joko Katriina Talaslahti, Anna Tamminen tai Paula Myllyoja.

Viidellä Suomen joukkueen jäsenellä on nyt todettu koronavirustartunta. Tiistain Tanska-ottelusta koronatartunnan vuoksi sivussa oli laitapuolustaja Tuija Hyyrynen. Keskiviikkona kerrottiin keskuspuolustaja Anna Westerlundin tartunnasta. Tämän lisäksi kaksi taustahenkilöä on antanut positiivisen testituloksen. Korpelan koronaoireet alkoivat tiistan Tanska-ottelun jälkeen.

Joukkueen lääkärin Pippa Laukan mukaan tilanne on rauhallinen. Lisäksi Helmarit noudattaa muiden tapaan Euroopan jalkapalloliitto Uefan ja Ison-Britannian viranomaisten ohjeita.

– Kuten Suomessakin jätevesiseurannoista tiedetään, koronapandemia ei ole ohi. Tautitapauksia on ihan kaikkialla, myös täällä turnauksessa, Laukka sanoo.

Helmareilla, heidän perheenjäsenillään ja faneilla oli koskettava kohtaaminen perjantain Espanja-ottelun jälkeen. Jälkikäteen, kun mietitään, oletteko ajatelleet, että olisi pitänyt toimia jotenkin toisin?

– Suhtaudumme kaikkeen toimintaamme kriittisesti. Olemme tarkkoja siitä, että pidämme etäisyyksiä ja vältämme ylimääräisiä kontakteja, Laukka vastaa.

Lue myös: Yllätys: kesä ei kääntänytkään koronatartuntoja laskuun, tautia on tasaisesti liikkeellä "todella paljon"

Helmareiden lääkärin Pippa Laukan mukaan joukkueen tartuntatilanne on rauhallinen. Kuva: Tomi Hänninen / Yle

Suomen joukkueen lisäksi tartuntoja on todettu myös Englannin, Hollannin ja Saksan joukkueissa.

Helmarit pelaa viimeisen alkulohkon ottelunsa Saksaa vastaan lauantaina kello 22. Suomella ei ole enää mahdollisuutta edetä jatkoon alkulohkostaan.

Positiivisen testituloksen ja oireiden alkamisen jälkeen pelaaja voi palata viiden päivän jälkeen kentille, jos hänen kaksi viimeistä päiväänsä ovat olleet oireettomia. Olisiko luottopakki Tuija Hyyrynen käytettävissä lauantaina?

– Teoriassa hän voi pelata Saksaa vastaan, mutta katsomme päivä kerrallaan. Täytyy muistaa, että kun kyse on huippu-urheilijoista, toipuminen vie oman aikansa. Kyse ei ole vain eristyskäytänteistä, vaan myös siitä, että pelaajat saadaan siihen kuntoon, että he voivat pelata, Laukka toteaa.

Jalkapallon EM-kisojen jokainen ottelu nähdään Ylen kanavilla. Kisapelit, taustatarinat, uutiset ja kohokohtaklipit löydät Ylen kisasivuilta. Suomi kohtaa alkulohkon päätöspelissään Saksan lauantaina kello 22.00. Suora lähetys ottelusta kello 21 alkaen TV1:ssä ja Yle Areenassa. Yle Puheelta voit kuunnella ottelua kello 21.30 alkaen.

Lue myös:

Helmareilla kolme tartuntaa EM-kisoissa – joukkueen lääkärin mukaan altistumisia voidaan tarkistaa jälkikäteen kameroilta

Mitä toivoa Suomellakaan on, kun huippumaitakin murskataan EM-kisoissa? Asiantuntijat eivät halua piiloutua helpon syyn taakse

Helmareiden ujo juoksukone elää unelmaansa, mutta välillä ammattilaisuus on raastavan yksinäistä – "Tuntuu kuin muut tuomitsisivat minut ihmisenäkin"

Miten Helmarit voisi saavuttaa maailman kärkeä? Asiantuntijalta vaatimus Palloliitolle ja kritiikkiä valmennukselle: "Annettu aika paljon tasoitusta"

Helmareilla kolme tartuntaa EM-kisoissa – joukkueen lääkärin mukaan altistumisia voidaan tarkistaa jälkikäteen kameroilta