Hyppää sisältöön

Saga Vanninen voitti jälleen seitsenottelun kultaa nuorten MM-kisoissa

Kolumbiassa reilulla piste-erolla irronnut maailmanmestaruus on Saga Vanniselle alle 20-vuotiaiden ikäluokassa jo toinen perättäinen. Vanninen oli tyytyväinen ennätyksiinsä, mutta suomalaisen mukaan parannettavaakin jäi.

Saga Vanninen voitti nuorten MM-kultaa 210 pisteen erolla. Kuva: Thomas Windestam / MVphotos

Saga Vanninen on voittanut seitsenottelun maailmanmestaruuden alle 20-vuotiaiden yleisurheilun MM-kisoissa Kolumbiassa. Vanninen, 19, voitti mestaruuden pistetuloksella 6 084. Toiseksi otteli Saksan Serine Riedel tuloksella 5 874 ja kolmanneksi Saksan Sandrina Sorengel tuloksella 5 845. Vanninen jäi Kolumbiassa vajaat 200 pistettä ennästyssarjastaan 6 271.

Vanninen teki voittosarjassaan ennätykset 100 metrin aitajuoksussa (13,52) ja 200 metrillä (24,29). Korkeushypyn tulos 172 oli suomalaiselle pettymys. Mestaruuden sinetöineessä päätöslajissa, 800 metrillä, Vanninen oli neljäs.

– Vähän oli ailahteleva kilpailu, jotkut lajit menivät hyvin ja tuli ennätyksiä, mutta sitten oli myös pari vähän epäonnistunutta lajia. Korkeus oli ehkä isoin epäonnistuminen, mutta esimerkiksi 200 metrillä paransin kauden parasta puoli sekuntia, mikä oli ihan hyvä, Vanninen kertoi kilpailun jälkeen.

Vanninen juoksi ennätyksensä 100 metrin aidoissa eli ensimmäisessä 7-ottelun lajissa. Kuva: Getty Images

Mestaruus oli Vannisen mukaan odotettu ja urheilija oli asettanut sen tavoitteekseen ennen kilpailua. Vanninen voitti Kolumbiassa jo toisen nuorten maailmanmestaruuden. Vuosi sitten hän otteli kultaan Nairobissa tuloksella 5 997.

– Toivottavasti pystyy sitten joskus aikuistenkin tasolla pärjäämään. Kyllähän se suuntaa antaa, jos nuorissa pärjää, mutta ovathan ne kaksi ihan eri asiaa, Vanninen arvioi.

Vanninen mainitsee yhdeksi tärkeimmäksi menestyksen syyksi valmennuksen, joka on ollut tavoitteellista ja hyvällä tasolla jo nuoresta saakka. Vanninen ja valmentaja Matti Liimatainen ovat tehneet yhteistyötä usean kauden ajan.

– Ehkä myös se tasaisuus, että ei ole mitään yhtä sellaista tosi huonoa lajia ja ominaisuuksiin on auttanut, kun on ollut pitkään hyvä valmennus.

Vanninen ottelee seuraavaksi aikuisten Münchenin EM-kisoissa, jotka järjestetään 15.–21. elokuuta. Tampereen Pyrintöä edustava Vanninen voitti vuosi sitten alle 20-vuotiaiden sarjassa MM-kullan lisäksi EM-kultaa.

Lue myös:

.
.