Hyppää sisältöön

HJK otti yhden suomalaisseurojen kovimmista eurovoitoista viime vuosina – pelintekijä kommentoi paluutaan: "Paras versio itsestäni oli vähän kateissa"

Lucas Lingman kertoo, ettei HJK:hon paluuseen liittynyt dramatiikkaa. Tappion kärsineen KuPSin valmentaja Simo Valakari toppuutteli häntä koskevia siirtohuhuja.

Lucas Lingman palasi HJK:hon pelattuaan puoli vuotta Allsvenskanissa. Kuva: Matti Raivio/All Over Press

Helsingin Jalkapalloklubi loisti torstain myöhäisillassa, kun joukkue löi vieraskentällä slovenialaisen NK Mariborin 2–0 Eurooppa-liigan kolmannen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa.

HJK osui kahdesti toisella jaksolla. Ensin David Browne viimeisteli Santeri Hostikan esityöstä. Bojan Radulovic tuplasi johdon, kun hän siirsi lähes maaliviivalta Murilon keskityksen sisään. Mariborilla oli paikkansa ensimmäisellä jaksolla, mutta toisella puoliajalla HJK sai estettyä vaarallisimmat yritykset.

Allsvenskan-seura Helsingborg IF:sta lainalle HJK:hon palannut Lucas Lingman, 24, pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella pelikentälle "Klubin" paidassa. Keskikenttäpelaaja oli tulokseen tyytyväinen, sillä vieraspelit eurokentillä eivät koskaan ole helppoja.

– Mariborin pelaajat olivat hyviä pallon kanssa. He laittoivat meidät puolustamaan, mutta oli meillä tarkoituskin pelata matalalla. Ei ehkä niin paljon kuin lopulta jouduttiin. Toisella puoliajalla heiltä loppuivat vähän aseet, emme päästäneet heitä maalipaikoille, Lingman pohti Yle Urheilulle puhelimitse.

– Olimme kliinisiä omissa maalipaikoissamme. Tämä antaa hyvän lähtökohdan ja mahdollisuuden seuraavaan peliin.

Toinen osa pelataan ensi viikon torstaina Helsingissä. Otteluparin voitto takaisi HJK:lle vähintään Konferenssiliigan lohkopaikan tulevalle syksylle. Otteluparin häviäjä pelaa Konferenssiliigan lohkopaikasta viimeisellä karsintakierroksella.

Tuttu ympäristö

Tammikuussa Allsvenskaniin siirtyneen Lingmanin pikainen paluu Helsinkiin on aiheuttanut ihmettelyä, sillä otteet Helsingborgissa olivat pelillisesti mainioita.

– Lucas on fantastinen pelaaja, mutta kukaan voi pelata kunnolla, jos ei voi hyvin ja kentän ulkopuoliset asiat eivät ole kunnossa, Helsingborgin urheilujohtaja Andreas Granqvist totesi tiistaina Expressenille (siirryt toiseen palveluun).

Lingmanin mukaan lainalle lähtöön ei liittynyt dramatiikkaa ja kaikki on Helsinborgissa kunnossa. Halu pelata omilla vahvuuksilla ja parhaan oman version itsestä löytäminen vaikuttivat päätökseen.

– Se paras versio itsestäni oli vähän kateissa. Se tekee kuitenkin onnelliseksi futispelaajana, kun saa toteuttaa itseään. Sitä tulin hakemaan.

Keltapaidoissa pelanneen HJK:n Lingman väänsi pallosta Mariborin Aljaz Antolinin kanssa torstaina. Kuva: Milos Vujinovic/SOPA Images/Shutterstock/All Over Press

Lingman odottaa HJK:ssa pääsevänsä auttamaan joukkuetta. Myös mahdollisuus europeleihin motivoi. HJK:ssa Veikkausliigassa vuonna 2015 debytoinut Lingman kertoi, että paluu tuttuun seuraan tuntui kotoiselta.

– Tunnen kuitenkin yli puolet pelaajista. Oli todella helppo palata. Tiedän, mitä peliltä haetaan ja mitä yritetään. Tuntui, etten tuosta olisi lähtenytkään.

Lingman ehti pelata 15 ottelua Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla. Hän kertoo, että puoli vuotta Ruotsissa kehittivät hänen kykyään pelata korkeatempoista jalkapalloa.

– Ruotsissa on välillä sellaista hurlumhei-futista.

Lingmanin on näillä näkymin tarkoitus palata Ruotsiin vuodenvaihteessa, jolloin HJK-laina umpeutuu.

KuPS hävisi Turussa

Kuopion Palloseura kärsi 0–2-tappion sveitsiläiselle Young Boysille Turussa pelatussa Konferenssiliigan kolmannen kierroksen ensimmäisessä osaottelussa. Päävalmentaja Simo Valakari ei selitellyt tappiota.

– Aika selkeä tulos. Harvoin sanon sitä, mutta kaveri oli tänään parempi, Valakari totesi.

– Pääsimme koko ajan peliin paremmin sisään. Toinen jakso oli ehdottomasti paljon parempi kuin ensimmäinen. Se oli upeaa meidän pelaajilta, mutta oli erittäin kova vastustaja.

KuPS joutui pelaamaan ottelunsa Turussa, koska Kuopion stadion ei täytä Euroopan jalkapalloliiton Uefan vaatimuksia. Toinen osaottelu pelataan ensi torstaina Sveitsissä Bernissä.

Valakari on itse ollut viime päivinä otsikoissa, sillä BBC uutisoi (siirryt toiseen palveluun) hänen olevan ehdolla Skotlannin liigajoukkue Motherwellin päävalmentajaksi. Valakarin mukaan hän on joukkueen kanssa keskustellut siitä, että joukkueesta ja valmentajasta tulee kiinnostava, kun se pärjää.

– Se kertoo, että ollaan tehty hyvää työtä, muuten se on jalkapallohöpinää ja jalkapallossa asiat muuttuvat nopeasti. Nytkin hävittiin 0–2, Valakari sanoi virnistäen.

Lue lisää:

.
.