Hyppää sisältöön

Siri Eskola, 24, rikkoi huiman ennätyksen naisten Superpesiksessä – lähes 60 vuotta vanha rajapyykki myös oven takana

24-vuotias Siri Eskola rikkoi yhden kauden lyötyjen ennätyksen naisten Superpesiksessä lauantaina Tampereella.

Siri Eskola kommentoi lyötyjen juoksujen ennätystään
Siri Eskola kommentoi lyötyjen juoksujen ennätystään

Manse PP:n Siri Eskola on rikkonut naisten Superpesiksen kautta aikain yhden kauden lyötyjen juoksujen ennätyksen.

Eskola löi kotiottelussa Joensuun Mailaa vastaan yhden juoksun, jolla hän nosti yhteismääränsä 95:een. Juoksuista 12 on kunnareita.

Ennätystä piti aiemmin hallussaan Lapuan Virkiän Janette Lepistö, joka löi kesällä 2018 yhdeksän kunnaria ja 86 tavallista juoksua. Hänellä on siis sama määrä lyötyjä juoksuja, mutta Eskolalla on enemmän kunnareita.

– Enemmän oli tunneryöppy siitä, että tuli pelin ensimmäinen onnistuminen takatilanteeseen. Siinä oli toki myös hyvä eteneminen Saagalta (Saaga-Angelia Raudasoja). Hänelle annoin kunniaa siitä, Eskola totesi Yle Urheilulle.

Eskola kertoo, ettei hän aluksi edes huomannut lyöntiennätyksen kasaavan paineita.

– Mutta kun tuli tsemppiviestejä joka puolelta, niin sitten ne ehkä alkoivat kasautumaan. Kun lähdimme peliin, oli mielestäni ihan samanlainen fiilis kuin muissakin peleissä. En tiedä, vähän jäi nuo lyönnit tänään johonkin. Olisiko siinä ollut painetta tai mitä, Eskola totesi.

Eskolan kumautus oli tamperelaisille laiha lohtu, sillä se jäi joukkueen ainoaksi. Joensuulaiset veivät näin yllättävän 2–0 (3–0, 4–1) -voiton sarjakärjestä. Neljäs täysi pistepotti oli kahdeksatta sijaa pitävälle joensuulaisryhmälle tärkeä pudotuspelipaikan kannalta.

24-vuotias Eskola voi kuitenkin rikkoa runkosarjan loppuhetkillä myös toisen, lähes 60 vuotta vanhan ennätyksen. Eskola on lyönyt 12 kunnaria, kun kautta aikain kärkipaikalla on Tuula Rantanen. Hän puhkaisi kentän kunnarin arvoisesti kymmenessä ottelussa 13 kertaa vuonna 1964.

– Kun omalla joukkueella kulkee niin hyvin, niin on helppo lyödä juoksujakin. Läpilyönnin paikkoja on myös enemmän, kun vastustajat ovat lähempänä. En lähde nyt miettimään kunnareita lähtökohtaisesti. Yhtä pinnaa lähden aina hakemaan, Eskola vastaa hymyillen.

Siri Eskola rikkoi lyötyjen ennätyksen naisten Superpesiksessä. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press

Myös maaginen sadan lyödyn juoksun raja on lähes näpeissä. Mansella on vielä jäljellä kotiottelut Seinäjoen Maila-Jusseja ja Jyväskylän Kirittäriä vastaan.

Eskola saavutti aiemmin Jyväskylän Kirittärissä kaksi Suomen mestarauutta ja SM-hopean, mutta siirtyi Tampereelle täksi kaudeksi ulkopelivastuun perässä. Siepparina viihtyvä Eskola on arvellut, että juuri ulkopelivastuulla on suuri syy siihen, miksi hänen lyöntipelinsä on lähtenyt lentoon.

– Kun on päässyt pelaamaan ulkopeliäkin, niin en ole voinut keskittyä pelkästään sisäpeliin ja luoda siitä itselleni peikkoa ja vaikeuksia. Tuuriakin on ollut, Eskola sanoo.

Edellä mainittujen tilastojen lisäksi Eskola johtaa kärkilyöntitilastoa, sillä hän on vienyt kärkeä eteenpäin onnistuneesti 133 kertaa tällä kaudella. Tuotuja juoksuja on kertynyt 18 kappaletta.

Siri Eskolaa haastatteli Jari Haapala.

Lue myös:

.
.