Hyppää sisältöön

HJK venytti voittoputkea eurokentillä – saumaa vielä Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen, paikka Konferenssiliigassa varmistui jo

Helsingin Jalkapalloklubi voitti kotonaan slovenialaisen NK Mariborin 1–0. HJK:n maalin viimeisteli Santeri Hostikka.

HJK:n Lucas Lingman (vas.), Santeri Hostikka ja Bojan Radulovic juhlivat johtomaalia. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Helsingin Jalkapalloklubi HJK varmisti paikkansa jalkapallon Konferenssiliigan lohkovaiheeseen, mutta se voi yltää vielä Eurooppa-liigan lohkopeleihin.

Maanosan seurajoukkueiden kolmostason eli Konferenssiliigan paikka varmistui, kun Klubi löi Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella slovenialaisen NK Mariborin.

Viime viikolla HJK hankki Sloveniassa ison edun voittamalla 2–0. Kotipelin se ratkaisi pitkälti Santeri Hostikan 54. minuutin osumalla summaten yhteismaalivoiton 3–0. Eurooppa-liigan lohkopaikkakisassa HJK kohtaa tanskalaisen Silkeborgin.

– Nälkää riittää, sillä joukkueen tavoite on saavuttaa mahdollisimman iso paikka Euroopassa. Silkeborg on tosi kova joukkue, lähdemme haastamaan heitä rohkeasti, HJK:n kapteeni Miro Tenho vakuutti.

Maribor ei saanut puhkaistua torstaina Tenhon johtamaa viiden pelaajan puolustuslinjaa. Muutamat vieraiden viimeistely-yritykset näyttäytyivät ponnettomina potkuina ja ohikuteina.

Helsinkiläinen kotijoukkue rakensi tulosta maltillisesti – mutta ei niin, että se olisi tähdännyt tasapeliin.

Hostikan maalia edelsi avaava syöttö, jonka turvin hän pienellä etenemisellä pääsi loistopaikkaan. Hostikka sijoitti pallon noin 14 metristä takakulmaan, jotta se osui varmasti ohi maalivahti Alexander Bergsenin.

– Tiedostimme, että meillä oli hyvä tulos vieraista, mutta se ei saanut olla liikaa mielessä. Toisella jaksolla aloimme löytää tänään vastustajan selustasta tilaa, Tenho taustoitti.

KuPSin karsintataival päättyi

Sveitsiläinen Young Boys tarjosi kylmää kyytiä KuPSille jalkapallon Konferenssiliigan kolmannella karsintakierroksella. Young Boys voitti ensimmäisen osaottelun Turussa 2–0 ja toisen osaottelun tänään kotonaan Bernissä 3–0 (2–0).

Kotijoukkueen maaleista vastasi Jean-Pierre Nsame ottelun 3. ja 57. minuutilla sekä Vincent Sierro 35. minuutilla.

Young Boys eteni karsintojen päätöskierrokselle yhteismaalein 5–0. KuPSin karsintataival taasen päättyi.

Päivitys kello 23.59: Lisätty KuPSin ottelutulos

Lue myös:

Miten Veikkausliigan kärkijoukkueet jaksavat matkusteluruljanssin keskellä? KuPS hyytyi Honkaa vastaan, AC Oulu kiusasi jälleen HJK:ta

HJK otti yhden suomalaisseurojen kovimmista eurovoitoista viime vuosina – pelintekijä kommentoi paluutaan: "Paras versio itsestäni oli vähän kateissa"

HJK:lla on tänään valtavien panosten ottelu, jopa tappio voi riittää europelien lohkovaiheeseen – Jukka Raitala povaa "suvereenia" esitystä