Hyppää sisältöön

Taktinen Tshekki pisti Suomen tiukoille – Antti Pennanen yllättyi: "Saimme tästä hyvää opetusmateriaalia"

Roby Järventie toi Nuoret Leijonat vaikean alun jälkeen takaisin otteluun. Suomi nappasi MM-turnauksen toisen voittonsa.

Suomi tuulettamassa Roby Järventien avausmaalia. Kuva: Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue voitti MM-kisojen toisessa ottelussaan Tshekin voittomaalikilpailussa maalein 4–3.

Rangaistuslaukauksilla onnistuivat Suomen avausmaalinkin viimeistellyt Roby Järventie sekä näyttävällä harhautuksella Kasper Simontaival.

Tshekki pisti Suomen tiukoille alusta alkaen. Varsinkin avauserässä näytti siltä, ettei Nuoret Leijonat ollut valmiina päivällä paikallista aikaa alkaneeseen otteluun.

– Pelissä oli monenlaisia tapahtumia ja varmasti meille hyvä, että saimme tuollaisia. Alku oli haastava ja olosuhteet olivat haastavat, päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi.

– Tuli vähän yllätyksenä, että oli vaikeaa, mutta ei siellä kumpikaan joukkue hyvin pelannut. Onneksi saimme voiton. Tuli sellainen olo, että saimme tästä hyvää opetusmateriaalia. Jos ja kun pelaamme kirkkaimmasta, niin parantaa pitää, Pennanen lisäsi.

Tshekki yllätti Suomen

Tshekki oli valmistautunut otteluun taktisesti todella hyvin, eikä lepsusti syötellyt Suomi ollut tähän valmis. Tshekki iskikin jo kuuden ja puolen minuutin jälkeen, kun Jaroslav Chmelarin laukaus pienestä kulmasta yllätti helposti Leevi Meriläisen.

Viisi minuuttia myöhemmin peli oli jo 2–0, kun Jiri Kulich laukoi ylivoimalla Jan Mysakin aloitusvoiton verkkoon. Hetkeä aiemmin Mysak oli tökännyt irtokiekon verkkoon, mutta tuomari oli ehtinyt juuri viheltää pelikatkon, eikä maalia siksi hyväksytty.

Suomi sai erän lopulla tärkeän kavennuksen ylivoimalla. Roby Järventie viritti lyöntilaukauksensa Aleksi Heimosalmen syötöstä tarkasti patjan yli.

Maali oli toissa kaudella SM-liigassa 14 kaappia laukoneelle hyökkääjälle ensimmäinen alle 20-vuotiaiden kisoissa. Hän pelasi samana vuonna kuusi nuorten MM-ottelua ilman tehopisteitä.

Suomi pääsi maalin jälkeen paremmin peliin kiinni ja pystyi ylittämään myös keskialueen organisoidummalla tavalla. Toisessa erässä hyvä vaihde jatkui, mikä palkittiinkin maalilla.

Viimeistelyssä onnistui Kasper Puutio, jonka kuti yllätti liikkuvaan maskiin jääneen Jan Bednardin. Syöttöpisteet Simontaipaleelle ja Joni Jurmolle.

Kasper Puutio (oikealla) onnistui viimeistelyssä. Kuva: Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

Suomi pääsi tämän jälkeen välittömästi ylivoimalle, sillä Tshekin haasto maalivahdin häirinnästä ei tuottanut tulosta. Nuoret Leijonat oli lähellä jopa johtomaalia, mutta Joakim Kemellin terävä laukaus kilahti tolpasta ulos.

Toisessa erässä Pennanen pyrki myös herättelemään joukkuetta pienillä muutoksilla, kun Brad Lambert ja Kalle Väisänen vaihtoivat paikkoja kahdessa jälkimmäisessä ketjussa.

– Kaksi ensimmäistä ketjua toimi ihan ok, mutta kaksi muuta ketjua vähän tarvitsivat piristystä. Vaihdoimme heidän paikkojaan ja koitimme saada muutoksen kautta energiaa joukkueeseen, Pennanen sanoo.

Suomi johtoon

Kolmannessa erässä Suomi pääsi ensimmäistä kertaa johtoon hyvin toimineella ylivoimalla, kun Aatu Räty onnistui Roni Hirvosen nerokkaasta syötöstä.

Suomen kapteeni Roni Hirvonen pääsi tälläkin kertaa pisteiden makuun. Kuva: Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

Tshekki kuitenkin sai kammettua pelin tasoihin. Maalin verkkoon taituroi hyvän ottelun pelannut Mysak irtokiekosta.

Suomen turnaus jatkuu sunnuntaina Slovakiaa vastaan.

– Välillä (pelimme) on erinomaista ja välillä ei niin erinomaista, mutta tärkeää on se, että tiedämme itse, missä olemme, mitä tarvitsemme lisää ja mitä meillä on hyvää, Pennanen päättää.

Lue myös:

Aatu Räty, 19, paljastaa, miksi pelaa jääkiekkoa älykello ranteessa – ei ota pois ilmoituksiakaan: "Jäähyaitiossa sillä voi tietenkin katsoa Youtube-videoita"

Suomi tarjoili Latvialle vanhaa kunnon pesukonetta – asiantuntija 11 pisteen tehoketjusta: "Ei tarvitse pelätä sirkustemppuja"

Nuorten Leijonien ykkösketju välittömästi huippuiskussa – Antti Pennanen jakoi tunnustusta myös unohdetulle kolmikolle: "Ihailin sitä tapaa"