Hyppää sisältöön

Aatu Räty, 19, paljastaa, miksi pelaa jääkiekkoa älykello ranteessa – ei ota pois ilmoituksiakaan: "Jäähyaitiossa sillä voi tietenkin katsoa Youtube-videoita"

Suomen ykkössentteri Aatu Räty ei ota älykellostaan ilmoituksia pois pelin ajaksi.

Aatu Räty pelaa jääkiekkoa älykello ranteessaan. Kuva: Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen ykkössentterin Aatu Rädyn vasen käsi kiinnitti huomion MM-kisoissa Tshekkiä vastaan.

Rädyn kädessä komeili älykello. Joskus jääkiekkoilijoilla saattaa olla esimerkiksi kaulakoruja, mutta kellon pitäminen ranteessa on hyvin harvinaista.

– Tästä on nyt muutamakin viesti tullut eli se on varmaan näkynyt televisiossa. Olen tottunut vain pelaamaan urheilukello kädessä. Kyllä se sykkeitä ja kaloreita mittaa, mutta enemmän se on rutiini, kun on aina harjoituksissakin mukana. Toivottavasti se on sallittua, en halua sääntöjä rikkoa, Räty veistelee Yle Urheilulle.

Otatko kellosta kuitenkin ilmoitukset pois pelin ajaksi?

– En itse asiassa ota. Livetuloksien ilmoitukset tulevat varsinkin omasta pelistä. Jäähyaitiossa sillä voi tietenkin katsoa Youtube-videoita, Räty heittää.

Yksi kisojen puheenaiheista on ollut yleisö tai pikemminkin sen puuttuminen. 18 500 katsojaa vetävällä Rogers Placella on ollut parhaimmillaan vain 2 779 Kanadan ottelussa.

Suomen otteluissa niitä on ollut vain muutamia satoja. Rädyn mukaan tällä ei ole kuitenkaan ollut suurempaa vaikutusta.

– Kun on mustat penkit, niin (mikään väri) ei tule räikeästi ulos. Musiikit ovat myös kovalla ja liigassakin oli niin paljon pelejä ilman katsojia pariin kauteen, että ei se niin paljoa eroa, Räty sanoo.

Räty iski Tshekkiä vastaan turnauksen toisen maalinsa ylivoimalla päätöserässä Roni Hirvosen nerokkaasta esityöstä. Osuma ei jäänyt kuitenkaan voittomaaliksi, kun Tshekki tasoitti ja vei pelin aina voittomaalikilpailuun saakka.

Voittomaalikilpailussa Suomi voitti Tshekin maalein 4–3, kun Roby Järventie ja Kasper Simontaival taituroivat kiekon verkkoon.

19-vuotias Räty lukeutuu Suomen tähtipelaajiin. Hän aloitti viime kauden Kärpissä, mutta siirtyi jo alkukaudesta Jukureihin. SM-liigassa pelejä kertyi kaikkiaan 47 ja pisteitä 41.

Lue myös:

Taktinen Tshekki pisti Suomen tiukoille – Antti Pennanen yllättyi: "Saimme tästä hyvää opetusmateriaalia"