Hyppää sisältöön

Eskola rikkoi haamurajan ja löi kauden 100:nnen juoksunsa viimeisessä runkosarjaottelussa – Manse PP runkosarjavoittajana pudotuspeleihin

Naisten Superpesiksessä Manse PP juhlii runkosarjan voittoa lyöjäkuningatar Siri Eskolan johdolla. Katseet kohdistetaan kuitenkin jo ensi keskiviikkona käynnistyviin puolivälieriin.

Manse PP:n Siri Eskola palasi tälle kaudelle myös takaisin ulkopelin pariin. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press

Naisten Superpesiksen runkosarjan päätöskierros pelattiin sunnuntaina. Manse PP varmisti runkosarjavoiton, kun se otti tarvitsemansa jaksovoiton Jyväskylän Kirittäristä. Supervuoropariin venyneessä ottelussa ratkaisujuoksun löi tällä kaudella todellisesti parrasvaloihin astellut Manse PP:n Siri Eskola.

Runkosarjan viimeisessä ottelussa Eskola ylsi samalla hurjaan tulokseen, kun hän rikkoi 100 lyödyn juoksun rajan ensimmäisenä naispesäpalloilijana. Kirittäriä vastaan Eskola löi kaikkiaan kolme juoksua, ja lopullinen naisten runkosarjan uusi lyöntiennätys on 102.

Kulunut kausi on jo tähän mennessä ollut Eskolalle yhtä ilotulitusta. Runkosarjan päättyessä Eskola kruunataan naisten Superpesiksen lyöjäkuningattareksi. Lisäksi Eskola kirjasi nimiinsä myös kärkilyöntitilaston voiton 149 kärkilyönnillä.

– Hyvät on fiilikset, runkosarjan voitto on aika hieno ja sitten vielä itsellekin tuli jotain henkilökohtaisia onnistumisia, Eskola kommentoi viimeisen runkosarjaottelun päätteeksi.

Siri Eskolan tunnelmia viimeisen runkosarjaottelun jälkeen. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Viime kausiin verrattuna Eskolan lyöntivalikoima on laajentunut roimasti. Viimeisessä runkosarjaottelussa Eskola ratkaisi ottelun poikkeuksellisesti ykkösrajanäpyllä. Lyöntiratkaisut syntyvät yhdessä pelinjohtaja Jari Caverneliksen ja Antti Vihtkarin kanssa.

– En kuitenkaan pysty niin paljon ulkokenttää siinä lyönnin aikana miettimään. Joskus saatan kuitenkin myös itse päättää. Olin esimerkiksi päättänyt, että tuon ykkösrajan koukkunäpyn lyön tänään, Eskola paljastaa.

Viimeisellä runkosarjakierroksella Hyvinkään Tahko nousi viimeisen kierroksen voiton turvin mukaan pudotuspeleihin, kun se ohitti Joensuun Mailan pisteellä. Näin ollen voittaja Manse PP saa vastaansa Tahkon. Vastustaja kelpaa Eskolalle.

– Tämä on hyvä meille. Tosi lyhyt matka Hyvinkäälle ja siellä on hyvä lyödä myös kunnareita, Eskola toteaa.

Lue myös:

Siri Eskola, 24, rikkoi huiman ennätyksen naisten Superpesiksessä – lähes 60 vuotta vanha rajapyykki myös oven takana

Suomen mestaruus ratkesi lyönnillä, jossa Pesäkarhujen sankari ei ollut onnistunut koko kauden aikana – "Sanoin, että nyt tippuu"