Hyppää sisältöön

Nuoret Leijonat murjoi Slovakian huipputehokkaalla ylivoimalla – Joakim Kemell selvisi rajusta polvitaklauksesta

Nuoret Leijonat iski tehokkaalla ylivoimallaan viidesti Slovakian verkkoon. Kasper Simontaival, Kasper Puutio ja Aatu Räty saivat ottelussa kolme pistettä.

Kuva: Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

Nuoret Leijonat jatkoi alle 20-vuotiaiden MM-turnaustaan voitokkaasti Edmontonissa Slovakian kustannuksella. Suomi oli tälläkin kertaa vahva ylivoimalla, ja vei ottelun selvästi maalein 9–3.

Suomen vaarallinen ylivoima iski ottelussa peräti viidesti. Tehokkaimpana pelaajana loisti Kasper Simontaival, joka iski pisteet 2+1. Myös Kasper Puutio ja Aatu Räty iskivät tehoilla 1+2 kolme pistettä.

Kahden pisteen iltaa viettivät puolestaan Joel Määttä (2+0), Roni Hirvonen (1+1) sekä Joakim Kemell ja Roby Järventie syöttöjensä ansiosta.

– Paljon ylivoimamaaleja, voitto ja hyökkäyspeli oli hyvää. Pystyimme luomaan paljon maalipaikkoja erilaisista tilanteista ja se kuvastaa monipuolisuutta, päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi ja kehui pelaajien parantaneen valmistautumistaan edelliseen otteluun verrattuna.

Slovakia lähti otteluun voitto allaan, sillä se kukisti edeltävänä iltana Latvian 3–2. Puolustuspeli aiheutti kuitenkin paljon kysymysmerkkejä, sillä Kanada oli murjonut ryhmän tätä aiemmin peräti maalein 11–1.

Suomi sai vapauttavan avausmaalin jo 35 sekunnin jälkeen, kun slovakialaispakki Reyen Petrovicky menetti kiekon Hirvoselle. Kapteeni pelasi nopeasti Simontaipaleelle, joka iski Leijonat johtoon.

– Kun sain onnistumisen alkuun, niin tuli hyvä fiilis loppupeliinkin. Tuntuu kyllä ihan hyvältä pelata. Ei ollut niin rasittava peli, Simontaival kommentoi Yle Urheilulle.

Simontaival ei ole noussut vielä SM-liigassa huippuviimeistelijäksi, mutta nuorten kisoissa hän on usein vireessä. Tähän mennessä nuorukainen on iskenyt U20-tasolla kymmenessä ottelussa tehot 6+6=12.

Simontaival kertoo, että juuri vauhti ja tempo vie mukaansa nuorten kisoissa.

– Varsinkin täällä Kanadassa ja pienessä kaukalossa tulee paljon tilanteita. Täällä oikeasti mitataan pelisilmää, että pystyykö pelaamaan pienessä tilassa kovavauhtisia pelejä, Simontaival sanoo.

Suomen ylivoima toimi tehokkaasti Slovakiaa vastaan. Kuva: Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

Suomi meni menojaan

Slovakian Peter Repcik iski vielä ajassa 7.42 tasoihin. Sen jälkeen Nuoret Leijonat meni kentällä menojaan.

Slovakia nimittäin hölmöili useita jäähyjä, joista Suomen tehokkaasti toiminut ylivoima rokotti varmuudella.

Jo avauserän lopulla Määttä pääsi viimeistelemään Nuoret Leijonat ylivoimalla 2–1-johtoon epäonnistuneen purkukiekon seurauksena.

Erän lopulla Suomi sai peräti viiden minuutin ylivoiman, kun New York Rangersin varaama Slovakian tähtipelaaja Adam Sykora taklasi rumasti polvella Kemelliä. Kemell selvisi tilanteesta säikähdyksellä.

Suomi käytti tämänkin tilanteen hyväkseen toisen erän alussa, kun Simontaipaleen laukaus irtokiekosta kimposi Hirvosen mailasta sisään. Määttä iski Leijonille myöhemmin toisessa erässä vielä yhden ylivoimamaalin Järventien nerokkaasta syötöstä.

Välissä Slovakia oli jo saada uutta henkeä Servac Petrovskyn kavennuksella, jonka sentteri iski välittömästi Slovakian kahden minuutin alivoiman päätyttyä.

Erän lopulla Suomi iski myös kahdesti tasakentällisin. Ensin Räty maalasi Kemellin syötöstä, minkä jälkeen Oliver Kapanen onnistui läpiajosta.

Juha Jatkola torjui Suomen maalilla. Kuva: Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

Simontaival innolla Kanadan kimppuun

Päätöserässä Kalle Väisänen iski turnauksen avausmaalinsa, minkä jälkeen Libor Nemec ohjasi Slovakian kavennuksen. Nuoret Leijonat nautiskeli lopussa vielä kahdesti ylivoimalla Simontaipaleen ja Puution maaleilla.

Suomi kohtaa seuraavaksi turnauksen ennakkosuosikiksi lukeutuvan Kanadan. Ottelu alkaa maanantain ja tiistain välisenä yönä kello yhdeltä Suomen aikaa.

– Olen kyllä todella innoissani. Sitä olemme tässä koko ajan odottaneet kuin kuuta nousevaa. Saa nähdä, saako unta illalla, Simontaival päättää.

Lue myös:

Aatu Räty, 19, paljastaa, miksi pelaa jääkiekkoa älykello ranteessa – ei ota pois ilmoituksiakaan: "Jäähyaitiossa sillä voi tietenkin katsoa Youtube-videoita"

Taktinen Tshekki pisti Suomen tiukoille – Antti Pennanen yllättyi: "Saimme tästä hyvää opetusmateriaalia"