Hyppää sisältöön

Valioliigan tähtivalmentajien käsirysyn jälkipeli jatkui vielä yöllä Instagramissa: "Kamppaamisesi olisi ollut ihan oikein"

Chelsean Thomas Tuchel ja Tottenhamin Antonio Conte ottivat yhteen 2–2-tasapeliin päättyneessä Valioliigan kamppailussa. Antonio Conte lähetti terveisiä Tuchelille vielä sosiaalisessa mediassa.

Thomas Tuchel (vasemmalla) ja Antonio Conte järjestivät torikokouksen. Kuva: Chris Brunskill / Getty Images

Valmentajat varastivat pääosan Chelsean ja Tottenhamin välisessä Valioliigan ottelussa sunnuntaina. 2–2-tasapeliin päättynyt Lontoon paikalliskamppailu eteni noin 70 minuuttia suhteellisen rauhallisissa merkeissä, mutta siten alkoi tapahtua.

Kun pelikellossa oli 68 minuuttia, Tottenhamin Pierre Højbjerg tasoitti laukauksellaan pelin 1–1:een ja joukkueen päävalmentaja Antonio Conte otti tilanteesta kaiken irti.

Tunteella elävä italialainen hakeutui Chelsea-luotsi Thomas Tuchelin eteen ja tuuletti provosoivasti. Tuchel ei tästä pitänyt, ja neljäs erotuomari joutui erottamaan kaksikon toisistaan joukkueiden henkilökunnan avustuksella. Tuomari näytti tässä vaiheessa molemmille keltaista korttia.

Reece James vei Chelsean uudelleen johtoon Stamford Bridgellä, ja Tuchel ryntäsi tuulettamaan maalia villisti aivan Conten vierestä. Tottenham-kapteeni Harry Kane puski kulmapotkusta ottelun 2–2-loppulukemat viime hetkien lisäajalla, mikä riemastutti puolestaan Contea.

Harry Kane puski loppulukemat kulmapotkusta. Kuva: Matthew Ashton / Getty Images

Ottelun jälkeen valmentajat kolistelivat taas sarviaan, kun Tuchel ei irrottanut otettaan Conten kädestä kättelyn jälkeen. Nahistelijat erotettiin jälleen toisistaan, ja tuomari näytti molemmille lopulta punaista.

Tuomaritoiminta ja kättely hiersivät

Chelsean Tuchelin mukaan Conte ei ottanut häneen katsekontaktia ottelun jälkeisessä kättelyssä.

– Luulin, että katsekontakti kuuluu kättelyyn, mutta Conte oli eri mieltä, joten tunnelma kiristyi, saksalainen kertoi Sky Sportsille (siirryt toiseen palveluun).

Conten mukaan valmentajien kiihkeät otteet kumpusivat pelistä nauttimisesta.

– Ensi kerralla keskityn enemmän. Kättelen häntä ja sillä selvä. Pysyn omalla penkilläni ja hän (Tuchel) omallaan.

Conten ja Tuchelin kahnauksesta revittiin huumoria sosiaalisessa mediassa. Myös Conte palasi aiheeseen yöllä Instagram-tilillään. Italialainen ei huomannut saksalaisen elämöintiä Chelsean 2–1-maalin jälkeen, koska oli haudannut kasvot käsiinsä.

– Onneksi en nähnyt sinua, kamppaamisesi olisi ollut ihan oikein, Conte kirjoitti.

Thomas Tuchel tuulettaa 2–1-johtomaalia. Kuva: Marc Atkins / Getty Images

Tuchel kertoi kiihkeän ottelu vaikuttaneen hänen käytökseensä.

– Joskus ottelu vie kokonaan mukanaan. Tämä matsi imi minut mukaansa. Se oli puhdasta iloa ja se voi loukata vastustajaa, mutta he toimivat samoin tasoittaessaan. Meillä ei ole kaunoja, taistelimme joukkueidemme puolesta. Punaiset kortit yllättivät, Tuchel sanoi.

Tuchel harmitteli pelin jälkeen tuomaritoimintaa. Tottenhamin Richarlison heilui ennen Højbjergin osumaa paitsion rajoilla maalivahti Edouard Mendyn edessä. Ennen Kanen puskumaalia Tottenhamin Cristian Romero veti Tuchelin mukaan puolustaja Marc Cucurellaa hiuksista.

– Valitettavasti tuomarilla oli ratkaiseva rooli tänään. Tottenhamin kummatkin maalit tulisi hylätä. Richarlison oli paitsiossa, ja milloin hiuksista kiskominen on luvallista jalkapallokentällä, Tuchel tilitti ottelun jälkeen BBC:lle (siirryt toiseen palveluun).

Tuchelilta kysyttiin pelin jälkeen, onko hänellä ongelma ottelun viheltäneen Anthony Taylorin kanssa.

– Tänään? Ehdottomasti. Luulen, että sitä mieltä eivät ole vain pari fania. Voin vakuuttaa, että koko pukuhuone on samaa mieltä, Tuchel sanoi The Athleticin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Punainen kortti ei ehkä jää Tuchelin ainoaksi huolenaiheeksi, sillä The Athleticin mukaan Englannin jalkapalloliitto on avannut tutkinnan Tuchelin lausunnoista.

Joukkueilla on molemmilla kaksi ottelua pelattuna ja neljä pistettä hankittuna. Tottenham on maalieronsa turvin Valioliigan neljäntenä, Chelsea seitsemäntenä.

Lue lisää:

Miljardivelkainen FC Barcelona "kiristää" tähtipelaajaansa, jotta saisi uusia – Jari Litmasella huoli ex-seurastaan: "En tiedä, mihin tämä päättyy"

Kommentti: Real Madridin uusi kuningas jätti jälkensä Olympiastadionin historiaan – Super Cupista jäi silti puuttumaan jotain oleellista

Kommentti: Teemu Pukki ansaitsee parempaa – suomalaiskärjen seura on liian hyvä Mestaruussarjaan, mutta liian huono Valioliigaan

Teini-ikäisen Erling Haalandin työmoraali vakuutti suomalaistopparin – norjalainen on rikkonut maaliennätyksiä, mutta Englannissa häntä epäillään